Lansarea cărții „Manual de-ntors acasã – de la Stalingrad” de Cristian SĂILEANU

Lansarea cărții „Manual de-ntors acasã – de la Stalingrad” de Cristian SĂILEANU

0 198

Eveniment pe 28 noiembrie 2022 – Lansarea cărții „Manual de-ntors acasã – de la Stalingrad” de Cristian SĂILEANU


Eveniment pe 28 noiembrie 2022 – Lansarea cărții „Manual de-ntors acasã – de la Stalingrad” de Cristian SĂILEANU

Editura SÂNZIANA, alãturi de Marius OPREA și Sorin LAVRIC vă invită la lansarea cărții „Manual de-ntors acasã – de la Stalingrad” de Cristian SĂILEANU, cu participarea autorului.

Lansarea va avea loc Luni 28.11.2022, ora 18, la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu din București, str. Veseliei 21, Sector 5.

Intrarea este liberă.

Detalii la Tel./WhatsApp +40722749249 sau ogoranu@gmail.com.

În povestea vieții lui Mircea Săileanu se regăsesc, ca într-o oglindă, poveștile de viață a mii și mii de români care și-au pierdut tinerețea și camarazii prin stepele frontului de Est, trăind fiecare dintre ei o frântură de Apocalips și întorcându-se în propria țară pentru a primi răsplata despre care vorbește vechiul proverb: „nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Iar fiul său, Cristian Săileanu, cel care și-a luat răspunderea punerii pe hârtie a unei vieți demne de scenariul unui film, se dovedește un scriitor înzestrat cu talent și cu o vervă narativă care fac ca această carte să fie citită cu sufletul la gură. (Editorul)

Sursa: Incorect Politic & Buciumul:


NOTA
Vă reamintim că Bătălia de la Stalingrad din perioada 23 august 1942–2 februarie 1943 a reprezentat un important punct de cotitură în desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial și este considerată cea mai sângeroasă și mai mare bătălie din istoria omenirii.
În confruntarea de la 19 noiembrie 1942 cînd a fost dezlănțuită ofensiva împotriva liniilor românești și apărarea n-a putut să facă față valurilor de blindate sovietice. Aviația germană n-a putut să intervină din cauza condițiilor meteo nefavorabile și tancurile T-34 cu puternicele tunuri de calibrul 76,2 mm au reușit să lărgească spărtura și apoi desăvârșească încercuirea. Au fost distruse în final două armate române și două germane în punga de la Stalingrad, ceea ce a dus la o scădere a moralului forțelor Axei.
Mai mult. Nici trupele italiene și maghiare n-au putut să opună o rezistență eficientă tăvălugului sovietic și alte două armate au fost spulberate. Trebuie reținut faptul, că majoritatea specialiștilor militri dar și a istoricilor susțin acest lucru, că Ofițerii din conducerea germană au fost vinovați la modul absolut de tot ce s-a întâmplat la Stalingrad. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.