La Teatrul ,,Arlechino“ – ,,Cea mai mica scena din lume’’

La Teatrul ,,Arlechino“ – ,,Cea mai mica scena din lume\’\’

0 726
Peste 200 de copii de gradinita si scolari care invata limba germana au ascultat noua istorioare povestite de un cuplu german din Munchen. Micutii au completat povestile si au aplaudat frenetic momentele oferite de cei doi artisti.
La Teatrul „Arlechino“ a ajuns ieri „Cea mai mica scena din lume“, un spectacol de teatru si muzica pentru copii adus de la München, cu doua reprezentatii. Prima a fost pentru copiii de gradinita iar cea de-a doua, o piesa pentru scolari. Pe scena, Hedwig Rost si Jörg Baesecke, care formeaza un cuplu, dau viata personajelor si obiectelor din carton pe canavaua unor basme, povestiri populare, legende si balade din Ucraina, Rusia, America de Sud sau Grecia.
„Ridichea uriasa”, „Manusa pierduta”, „Soarecele si fiica lui” sau „Ce spun maimutele” sunt doar cateva din istorioarele pe care cuplul german le-a povestit celor 200 de copii cunoscatori de limba germana. Micutii au fost acaparati de cele 9 povestioare, au completat numele animalutelor de pe scena si au aplaudat la finalul fiecarei povesti.
Hedwig Rost a studiat vioara la Conservatorul „Richard Strauss“ din München. Are o pregatire in pedagogia dansului si terapie. Jörg Baesecke, licentiat in drept, este din 1980 actor independent. Este presedintele Societatii pentru Promovarea Teatrului de Papusi din cadrul Muzeului Orasului München si a fost unul dintre co-fondatorii Forumului de Arta Narativa din München, „Arta Orei“. In acelasi timp, este si regizor pentru mai multe productii ale Teatrului de Hartie Nürnberg.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.