La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a ajuns un defibrilator performant

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a ajuns un defibrilator performant

0 191

Un defibrilator performant în valoare de aproximativ 8 mii de euro, vital pentru pacienții cu arsuri grave, a fost donat Sectorului de Arși Grav din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, de către Asociația Sothis. Inițiativa i-a aparținut lui Octavian Moroianu, fost pacient al Secției de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri, tratat cu succes de doctorul Dan Grigorescu.

La conferința de presă prilejuită de acest eveniment au participat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, președintele Asociației Sothis, Cosmin Smighelschi, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Călin Cobelschi, șeful Secției Clinice de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri, dr. Dan Grigorescu, alături de Octavian Moroianu, inițiatorul donației.

Am fost prezent ori de câte ori oameni cu suflet mare au susținut actul medical, atât la Spitalul de Copii unde Clubul Rotary a reabilitat secția de sterilizare, cât și la Maternitate, alături de asociația «Salvați Copiii» care a făcut dotări importante pentru nou-născuți. Am ținut să fiu prezent aici ca să mulțumesc sponsorilor noștri pentru acest aparat atât de necesar pacienților cu arsuri grave. Vreau să felicit conducerea spitalului și pe domnul doctor Dan Grigorescu, care prin strădaniile sale și cu ajutorul unor sponsori generoși a creat Sectorul pentru Arși Grav, cu cele două paturi incluse în programul Ministerului Sănătății de tratare a bolnavilor cu arsuri severe. Noi, ca autoritate publică locală care avem în sarcină administrarea spitalelor din județul Brașov, facem eforturi constante și ne dorim ca actul medical să fie cât mai bine pus la punct”, a spus președintele CJ Adrian-Ioan Veștea.

El a amintit faptul că din proiectele cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean pentru modernizarea unităților sanitate, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov beneficiază de aproximativ 17 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Unității de Primiri Urgențe și a Ambulatoriului. La acestea se adaugă investițiile realizate din fondurile alocate din bugetul județean, din bugetul Ministerului Sănătății, prin Banca Mondială – care finanțează construcția noii Unități de Primiri Urgențe, și prin Compania Națională de Investiții – care realizează reabilitarea și modernizarea Corpului B din cadrul Staționarului Central al Spitalului Județean.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.