La Plaiul Foii, cu trenul de epoca

La Plaiul Foii, cu trenul de epoca

0 65

Marti a fost inaugurat oficial trenul de epoca ce va circula pe ruta Brasov Zarnesti, cu oprire la Rasnov si la Plaiul Foii. Atat opririle, cat si orele de plecare vor fi negociate cu grupurile de turisti, astfel incat acestia sa poata vizita cetatea Rasnov si sa faca un popas la cabana Plaiul Foii.
Trenul are in componenta o locomotiva cu aburi din 1922, produsa in Germania, la uzinele Maffai, o alta locomotiva din 1932, produsa de uzinele Malaxa din Bucuresti, 2 vagoane de clasa I, provenind din celebrul Orient expres care circula pe ruta Bucuresti Paris si fostul salon din garnitura regala a Regelui Carol al II-lea. Acesta din urma este dotat cu sala de mese, cusete si o baie.
Toate vagoanele au fost restaurate dupa fotografiile de epoca, astfel incat aspectul sa fie identic cu aspectul initial. Operatiunea de reconditionare si punere in functiune a costat 600.000 de lei, alocati de Consiliul Judetean Brasov.
Trenul, ianugurat marti in Prezenta presedinetlui Consiliului Judetean Aristotel Cancescu, va intra in circuitul turistic incepand cu 1 iulie 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.