La Cincu manevre militare – MILREX 2007

La Cincu manevre militare – MILREX 2007

0 227Ministerul Apararii Nationale, a dat startul la cel mai ample manevre militare din ultima perioada. Este vorba exercitii militare cu trupe organizate in Judetul Brasov sub sigla „Milrex 2007”.


Exercitiul militar de la Cincu-Fagaras se va desfasura pe parcursul unei saptamani si se va incheia pe 18 octombrie.


Exercitiile militare „Milrex 2007” vizeaza antrenarea simultana a structurilor de conducere si executie la nivel strategic, operativ si tactic, in baza unui scenariu fictiv.


Sefa Centrului de presa al exercitiului „Milrex 2007”, locotenent – colonel Rodica Abrudan a dat mai multe detalii despre aceste manevre militare.


„Conducerea actiunilor militare intrunite este exercitata la nivel strategic de Centrul National Militar de comanda din cadrul Statului Major General; la nivel operativ, de Comandamentul 2 operational intrunit si la nivelul fiecarei categorii de forte armate, de catre comandamentele operationale ale acestora” a declarat doamna colonel.


„La exercitiu „Milrex 2007” participa, in cele trei poligoane, si anume Cincu, Smardan si Capul Midia, militari din toate cele trei categorii de forte armate ale Romaniei si anume: aviatie, forte navale si forte terestre, in numar de aproximativ 8.000 de militari, cu peste 1.400 de mijloace si tehnica militara: nave maritime si fluviale, avioane, elicoptere, tehnica de lupta blindata, artilerie, mijloace de trasnport si autospeciale” a completat informatiilke pentru presa ltcol. Rodica Abrudan.


Din cate se poate observa din cele relatate preum si dupa efectivele de la diferite arme, ce au fost deplasate in regiune, aproape de nivelul unei divizii, actualele manvre de la Cincu sunt cu adevarat cele mai mari ce s-au desfasurat aici in ultimii ani.


?


Iza M.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.