La Cerb – folclor cu peste o suta de artisti

La Cerb – folclor cu peste o suta de artisti

0 81

Festivalul international “Cerbul de Aur” prezinta duminica si luni, pe scena din Piata Sfatului, doua seri de folclor, care se vor incheia cu un concert de muzica lautareasca sustinut de Damian&Brothers.
Prima seara de folclor aniverseaza 25 de ani de existenta a emisiunii “Tezaur folkloric”, realizata de Marioara Murarescu. Spectacolul, care va fi deschis de orchestra “Jidvei Romania”, dirijata de Stelian Stoica si de “Rapsozii Botosanilor”, condusi de Ioan Cobala, va reuni peste 40 de artisti ai muzicii populare si ansambluri folclorice, precum Mioara Velicu, Maria Ciobanu, Sava Negrean Brudascu, ansamblul “Columna din Zalau”, Tiberiu Ceia, Florica Zaha, Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Farcas si “Junii de la Jidvei”.
In cea de-a doua parte a serii vor evolua pe scena peste 80 de artisti ai Ansamblului National Academic de dansuri populare “Joc”, din Republica Moldova, sub indrumarea maestrului Vladimir Curbet, cel care a facut din arta dansului popular o carte de vizita a Moldovei.
Luni, seara de folclor intitulata “Pentru Marii si Marioare…” va fi un spectacol dedicat celor care isi sarbatoresc numele, cu melodii vechi si noi cantate de tarafuri traditionale si peste 50 de interpreti, precum Ionut Fulea, grupul “Doruri muscelene”, Matilda Pascal Cojocarita, Stefan Cigu, Maria Butaciu, Niculina Stoican si multi altii.
Seara se va incheia cu un spectacol de muzica lautareasca si jazz, sustinut de Damian&Brothers alaturi de Balanescu Quartet

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.