Kronospan creeaza 500 de locuri de munca la Brasov

Kronospan creeaza 500 de locuri de munca la Brasov

0 161

In vremuri de criza exista si companii ale caror afaceri par sa mearga ca pe roate dat fiind ca se afla printre putinele firme care, nu numai ca nu fac disponibilizari, ci chiar angajeaza.
Producatorul de furnire si panouri din lemn Kronospan Romania, parte a grupului austriac Kronospan, a finalizat o investitie de 200 de milioane de euro intr-o fabrica de placi din lemn pentru constructii (OSB – Oriental Strand Board) situata pe un teren de 46 de hectare din Brasov.
Noua fabrica va genera, potrivit reprezentantilor Kronospan Romania, 500 de locuri de munca directe si 3.000 de posturi indirecte, iar productia anuala este estimata la 350.000 de metri cubi pe an.
„Am construit la Brasov singura fabrica de OSB din Romania, costurile totale ridicandu-se la aproximativ 200 de milioane de euro”, a declarat pentru ZF Transilvania Oana Bodea, director de comunicare in cadrul companiei Kronospan Romania.
Cu toate acestea, afacerea nu a putut sa ramana neatinsa de efectele negative ale crizei financiare mondiale ale carui efect de domino a atins si firma din Brasov.
„In primul semestru, vanzarile au scazut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Situatia cea mai dificila s-a inregistrat in primele luni ale anului, perioada ianuarie-martie, cand piata a fost practic blocata, iar vanzarile au stagnat. Piata placilor de lemn este strans legata de cateva sectoare industriale care au fost afectate puternic de criza, aici referindu-ma la constructii, amenajari si renovari, dar si industria mobilei”, a spus Oana Bodea.
Compania din Brasov a fost infiintata in luna iunie a anului 1999.
Grupul austriac Kronospan este prezent in Romania in trei locatii: Brasov, Sebes si Constanta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.