Kovesi, in triunghiul Bermudelor

Kovesi, in triunghiul Bermudelor

0 215

A fost o „Ştirea zilei” – arestarea procurorului Mircea Negulescu! Fie  şi doar pentru o zi, această decizie reprezintă un eveniment agabaritic, generator de multe valuri mediatice.
Nu m-a mirat aşadar faptul că, anunţată public în jurul orei 20, această reţinere a schimbat complet desfăşurătorul de seară– noapte al celor mai importante televiziuni de ştiri. Toţi analiştii şi comentatorii de mare audienţă au fost scoşi din tabieturile lor nocturne şi invitaţi să-şi spună părerea pe nepregătite, la cald. Au încercat, fiecare în stilul propriu, fiecare după posibilităţi, să interpreteze cât mai original surprinzătoarea mişcare a  SIIJ. Niciunul nu a sesizat însă, luat aşa, pe repede înainte, nişte „coincidenţe” ale cazului extrem de provocatoare, pe care vi le voi semnala eu, în continuare.
Probabil că nici eu nu le-aş fi sesizat dacă, la vreo oră după căderea bombei mediatice în platouri, nu m-ar fi sunat destinul să-mi şoptească:

  • Vrei să-ţi explic cum stă, de fapt, daravela?
  • Păi…sigur… – am răspuns cu un nod în gât.
  • Cu o condiţie: să prezinţi totul ca o ficţiune, ca rodul imaginaţiei tale.
  • Înţeles – am zis ca la armată, după ce mi-am dres glasul şi m-am uitat cu coada ochiului în jur, prudent.
  • Deocamdată îţi spun doar atât: trei nume. Ar trebui să-ţi ajungă pentru nişte conexiuni şi deducţii iniţiale. După aia, poate, mai vorbim.
  • Mircea Negulescu, Daniel Dragomir, Alina Bica. Mulţumit?

După care a închis.

* * *

Vă avertizez, aşadar, că tot ce urmează este doar o speculaţie, un simplu raţionament propriu, construit pe supoziţii ale mele şi nicidecum pe informaţii ttranspirate de la, aşa zise, surse.

Întâi să reţinem următoarele:
Pe 18 iunie 2020 Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI în conflict cu Coldea, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Înainte cu o zi de pronunţarea sentinţei, a fugit din România după modelul Sebastian Ghiţă, evitând astfel în ultimul moment incarcerarea. Actualmente este căutat prin INTERPOL.
Pe 10 iulie 2020 fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, data în urmărire generală pentru sustragerea de la executarea unei pedepse definitive de 4 ani, a fost capturată în Italia, de carabinieri, şi, în urma unei hotărâri judecătoreşti pronunţată trei zile mai târziu, va sta în arest la domiciliu (în Italia) până când cererea de extrădare formulată de statul roman va fi judecată de un tribunal Italian.
Pe 15 iulie 2020 Daniel Dragomir a fost trimis în judecată în dosarul Black Cube. în care este acuzat ca ar fi platit un milion de lire sterline unor israelieni, pentru a o spiona pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.
Pe 15 iulie 2020, fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, în dosarul Tony Blair.

Ce au în comun toate aceste persoane amintite mai sus? Sub o formă sau alta, legături complexe cu Laura Kovesi, legaturi mult mediatizate şi încărcate de acuzaţii grave.
Să ne amintim foarte pe scurt:
Daniel Dragomir, în afacerea Black Cube, a finanţat (nu se ştie cu banii cui) spionarea, în scopul compromiterii, a Laurei Kovesi. Alina Bica a acuzat-o public, în repetate rânduri, pe Laura Kovesi de tot felul de abuzuri în serviciu, ea fiind şi procurorul DIICOT care a deschis un dosar penal pe numele fratelui doamnei Kovesi. Mircea Negulescu a dat de înţeles, în multele înregistrări clandestine apărute în media, că toate înfracţiunile cu nume mari de politicieni pe care le-a comis în calitate de procuror al “unităţii de elită” DNA Ploieşti au fost făcute cu ştiinţa şi încuviinţarea doamnei Kovesi, unele dintre ele chiar la solicitarea acesteia.
Există deci motive serioase să presupunem că fiecare dintre cei trei ar putea deţine informaţii şi probe cu mare greutate juridică împotriva Laurei Kovesi, care, oficializate şi coroborate, să reprezinte un real pericol pentru aceasta în cazul deschiderii unei acţiuni penale împotriva ei.
De exemplu:
* Daniel Dragomir ar putea deţine faimosul stik al spionilor israelieni despre care nu se ştie oficial în ce mâini a ajuns;
* Alina Bica ar putea fi în posesia copiei dosarului penal al fratelui doamnei Kovesi, dosar făcut pierdut de justiţia oficială din România;
* Mircea Negulescu ar putea deţine înregistrări compromiţătoare cu Laura Kovesi sau documente olografe ale acesteia care să o incrimineze grav.
Eu, judecând probabilistic, dar şi logic, refuz să accept că arestarea, practic simultană, a celor trei “ameninţări” majore la adresa procurorului şef al Parchetului European ar putea fi o simplă coincidenţă.

Dar, dacă nu este o coincidenţă, atunci ce este?
Tabăra care o apără pe Laura Kovesi  este una extrem de puternică. Caracatiţa poliţiei politice din România, înarmată cu secretele din arhiva SIPA, dar şi cu puterea marilor ei beneficiari interni, şi-a creat tentacule influente şi în afara ţării. Jocurile subterane de la alegerea doamnei Kovesi în înalta poziţie europeană, dar şi decorarea acesteia de ambasadele unor mari puteri, demonstrează din plin ce miză uriaşă pun unii pe serviciile domniei sale.
Pe de altă parte, şi împotriva Laurei Kovesi s-au coagulat multe forţe. De la cei „paradiţi” de ea în România prin intermediul lui Portocală şi a unităţii de elită de la DNA Ploieşti, până la aripa din SRI ostilă lui Florian Coldea, de la umiliţii spioni de la Black Cube (evreii nu uită şi nu iartă), până la opoziţia faţă de alegerea ei ca procuror general european a multor europarlamentari din Italia şi din unele ţări foste comuniste, o armată întreagă s-a mobilizat să o anihileze.

Analizele mele, bazate pe informaţii publice dar şi pe şoaptele „destinului” (adică pe intuiţie, a nu se înţelege altceva) îmi spun că evenimentele enumerate de mine în acest articol şi derulate într-un timp atat de scurt nu sunt deloc întâmplătoare, şi nici independente, ci sunt interconectate şi prefigurează o tentativă destul de bine articulată de punere oficială sub acuzare a Laurei Kovesi.
Daniel Dragomir, nu a fugit el, de capul lui, exact la momentul potrivit, ci, ca şi Sebastian Ghiţă, a fost extras într-un mod cât se poate de profesionist. De ce? Ca să poată vorbi şi să fie protejat.
Alina Bica nu a ales Italia întâmplător. Şi nici nu s-a ascuns de autorităţile de acolo. A fost prinsă când a dorit ea să fie prinsă. Conform unui scenariu cu mai mulţi actori, în care sincronizarea acţiunilor acestora era esenţială pentru securitatea fiecăruia dar şi pentru succesul final al tuturor.
Mircea Negulescu, fiind in România, era cel mai expus. Reţinerea lui pentru 24 de ore reprezintă un semnal. Vom înţelege mai multe despre semnificaţia acestuia după decizia de azi a Curţii de Apel.
Dacă domnul Negulescu va fi menţinut în arest pentru 30 de zile înseamnă că lucrurile se precipită. Dacă va fi pus sub control judiciar înseamnă că încă se mai negociază.
Totul seamănă mai degrabă cu un program de protecţie a martorilor care o acuză pe Kovesi decât cu o acţiune de eliminare în serie a pericolelor ce o ameninţă pe fosta şefă a DNA. Vom vedea!
Nu exclud posibilitatea ca, sub o formă sau alta, să scoată capul, din culise, şi Sebastian Ghiţă.
Reprezentaţia e abia la început!

Contele de Saint Germain

NR
Între timp fostul procuror Negulescu a luat un mandat de 30 de zile de la ICCJ. Citeste aici: „Secția” (SIIJ) s-a bătut pînă la capăt – PORTOCALĂ, Mircea Negulescu arestat preventiv, 30 de zile!!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.