Justiţia în România condusa de oamenii de casa a lui Basescu

Justiţia în România condusa de oamenii de casa a lui Basescu

0 104
PreÅŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara că justiÅ£ia din România nu este independentă deoarece este condusă de "oameni de casă" ai preÅŸedintelui Traian Băsescu ÅŸi a arătat că cifrele estimate de ÅŸeful DNA, Daniel Morar, privind fraudele care s-au produs la referendum sunt ''penibile''.
"Nu am cu nimic mai puÅ£in convingerea decât doamna Reding sau doamna Macovei că justiÅ£ia trebuie să fie independentă, dar în România justiÅ£ia nu e independentă nu pentru că foarte mulÅ£i magistraÅ£i nu ar fi capabili ÅŸi dornici de independenţă, ci pentru că ÅŸefii acestor instituÅ£ii sunt oameni de casă, din punct de vedere politic, ai lui Traian Băsescu ÅŸi ai doamnei Macovei ÅŸi au acÅ£ionat la vedere zilnic de o lună încoace în felul acesta", a spus Antonescu la România TV.
 
Întrebat cum apreciază procentele de fraudă avansate de Daniel Morar în cazul referendumului, preÅŸedintele PNL le-a caracterizat ca fiind ''penibile'' ÅŸi a adăugat că nu au existat acuzaÅ£ii de fraudă semnificativă.
"Mi se pare penibil (…) ca ÅŸeful DNA să iasă să ne spună, ÅŸef DNA care nu are acces la conÅ£inutul propriu zis al unui dosar, că undeva 5, 10, 15 (n.r %) s-au fraudat în condiÅ£iile în care a avut loc referendum. A doua zi, a treia zi, a patra zi nu au existat acuzaÅ£ii, scandal de fraudă semnificativă, nici măcar izolat", a spus liderul liberalilor. El a susÅ£inut că Parchetul se străduie să "transforme legenda fraudei de la referendum în adevăr".
"Acest scandal a început în momentul în care CCR nu a dat rezultatul aÅŸteptat imediat ÅŸi a cerut prin acea primă adresă date suplimentare.
În acel moment, în acea seară, Parchetul a intrat ÅŸi a luat listele ÅŸi din acel moment a început legenda fraudei masive la referendum, legendă povestită ÅŸi de dl Philip Gordon, asumată din păcate chiar de dl Gordon ÅŸi pe care Parchetul se trudeÅŸte acum să o transforme în adevăr", a completat Antonescu.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.