Ion Iliescu isi deschide club

Ion Iliescu isi deschide club

0 67

Pentru cei care isi imagineaza ca Iliescu vrea sa-si faca un fel de “Bamboo”, trebuie sa clarificam din start: clubul lui Iliescu nu-i cu dans, e cu politica. Stirea nu e din “Zile si Nopti”, ci din sediul PSD de pe strada Atena. Fostul presedinte a infiintat, alaturi de cateva personalitati de stanga, majoritatea pesedisti, o fundatie numita “Clubul de la Bucuresti”. Fundatia, care in curand va primi personalitate juridica, isi propune abordarea unor solutii de stanga la actuala stare de fapt, Iliescu reclamand lipsa stangii din spectrul politic. Clubul, urmeaza a avea filiale in toata tara si va incerca sa atraga drept memebri intelectuali de stanga. Fundatia se vrea totodata si o replica la Fundatiile ce sustin dreapta spectrului politic, precum Pro Democratia si SAR. „Nu este vorba despre o structura de partid si nici nu-si propune sa se substituie unor asemenea structuri, ci de o organizatie vie a societatii civile care sa iasa din ale unor constructii cu orientare predominanta de dreapta, ceea ce da si o falsa imagine, ca intelectualitatea romana ar fi predominant de dreapta”, scrie Iliescu pe blogul sau.
Printre fondatori se numara numarat Ioan Solcanu, Alexandru Athanasiu, Valer Dorneanu, Victor Opaschi, Tudorel Postolache, Dragos Seuleanu, Valentin Nicolau, Hildegard Puwak, Mircea Malita, Gelu Voican-Voiculescu, Emil Calota, dar si Adrian Nastase si Marian Saniuta. Structura de conducere a fost aleasa in urmatoarea componenta: Ion Iliescu, presedinte; Razvan Theodorescu, Alexandru Athanasiu si Victor Opaschi, vicepresedinti; Ionut Vulpescu, secretar general.
Fundatia nu se va transforma in partid, spune Iliescu, iar alti fondatori se grabesc sa declare ca nu va reprezenta o dizidenta in PSD. „Este o formula de reflectie, de analiza, in incercarea de a gasi solutii problemelor societatii”, a incercat si Valer Dorneanu sa defineasca scopul noii organizatii. „Dar, in niciun caz, nu-si propune sa elaboreze solutii politice sau partizane. Nu vrem sa devenim o alternativa politica, nici sa acoperim un partid. Si, mai ales, nu constituim o disidenta in PSD”. Vicepresedintele fundatiei, Alexandru Athanasiu ne asigura si el ca participantii nu doresc sa formeze „un grup al celor care nu se mai regasesc in structuri”.
Dar chiar si asa Clubul da fiori reci gastii lui Geoana, care, prin decizia de coguvernare alaturi de PD-L si-a pierdut identitatea de stanga. Chiar daca va fi doar o fundatie, se asteapta ca aceasta sa acapareze un numar foarte mare de social-democrati, nume sonore, adevarate branduri, care dau vizibilitate si credibilitate noului ONG. Practic, PSD ar putea fi condus din Club.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.