Investitii straine in crestere la Brasov

Investitii straine in crestere la Brasov

0 110

Toti mai multi investitori straini se reorienteaza spre partiel mai aerisit ale tarisoarei noastre. Nemultumiti de aglomeratia infernala din capitala care paralizeaza, la propriu, orice activitate, tot mai multi oameni de afaceri din strainatate aleg ca resedinta pentru firmele lor centrul tarii.


Aceasta schimbare de atitudine se simte si in judetul nostru, unde investitiile straine sunt in crestere in comparatie cu anul trecut, cu 11,5%. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, totalul investitiei straine in judetul nostru s-a cifrat in 2007 la 1,4 miliarde de lei, reprezentand 31% din totalul investitiilor realizate anul trecut, respectiv de 4,518 miliarde lei.


Cei mai multi investitori straini din Brasov sunt germani, dupa cum declara Adrian Rogoz, seful Directiei de Relatii din cadrul Camerei de Comert si Industrie (CCI) Brasov : „Faptul ca Germania detine o pondere importanta in privinta investitiilor in judetul nostru se datoreaza legaturilor istorice dintre acest stat si zona noastra. Din acest motiv, germanii investesc cu mai multa incredere in judetul Brasov, in raport cu alte zone ale tarii. In plus, trebuie precizat faptul ca numarul si valoarea investitiilor germane in Brasov vor creste semnificativ in urmatoarea perioada, numerosi oameni de afaceri manifestandu-si clar interesul in aceasta directie”.


De asemenea, sunt numerosi investitori care vin mai ales din Spania si Franta. Pe urmatoarele locuri ale clasamentului vin Cipru, Belgia si SUA, urmate de Anglia, Italia, Olanda si Austria.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.