Investitie germana in Romania

Investitie germana in Romania

0 57

Cred ca nemtii sunt din ce in ce mai invidiosi si suparati pe concurenta neloiala pe care piata romaneasca a fortei de munca o exercita la nivel european.
Dupa ce Nokia a venit cu surle si trambite la Jucu, plecand din Germania printr-un mare scandal, iata ca o alta companie, germana de data aceasta, vrea sa se „relocheze” in Romania.
Este vorba despre firma TMD Friction cu sediul in Leverkusen care a infiintat TMD Friction Romania SRL si a cumparat 67.500 de metri patrati de teren langa Caransebes, dupa cum informeaza Mediafax.
„Cu infiintarea firmei din Romania, am facut un pas important in extinderea productiei noastre in Europa de Est si consolidarea pozitiei noastre pe piata est-europeana“ a declarat Derek Whithworth, CEO al TMD Friction.
Grupa TMD Friction se numara printre cei mai importanti producatori mondiali de sisteme de franare, folosite pentru dotarea de baza in industria automobilelor.
Firma mai are filiale raspandite in toata lumea: in Japonia, SUA, Brazilia, Mexic si China.
Pentru fabrica din Romania, in anul 2009 se prevede producerea a ca. 19 milioane de placute de frana, care vor fi livrate „numarului din ce in ce mai mare de clienti din Europa de Est“, dupa cum se arata in comunicatul de presa dat publicitatii de reprezentantii firmei in tara noastra.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.