Interventia Protectiei Consumatorului

Interventia Protectiei Consumatorului

0 72


ANPC a hotarat interzicerea reclamei mincinoase, exprimate mai ales prin cuvantul “gratuit”.


Aceasta inducere in eroare apare mai ales pe sau in legatura cu produsele alimentare si de larg consum, cum ar fi detergentii sau chiar aparatura electronica.


Vicepresedintele ANPC, domnul Gheorghe Ciubotaru, declara:


“Este vorba inclusiv de campaniile de genul ‘cumperi trei produse si al patrulea este gratuit” sau “ acest produs contine un procent gratuit”. Aplicarea legii este extrem de clara: atata timp cat spui ca un obiect este gratuit si de fapt conditionezi oferirea lui de o plata prin achizitia altui serviciu, se constitue intr-o incalcare a prevederilor europene in materie.”


Se intelege ca negustorii sunt afectati de aceasta masura si incearca sa traga spuza pe turta lor, mai ales ca amenzile pentru incalcarea noilor norme pot ajunge pana la 60.000 lei.


Personal inclin sa NU le dau dreptate negustorilor, caci nu o sa intalnesti nicaieri comerciant care sa ofere ceva gratuit. La ei orice miscare – probabil si aerul pe care il respiri in preajma lor – este inclusa in pret, asa ca toata tevatura cu gratuitatea este de fatada si de pacalit credulii spre vanzarea marfii, mai ales a celei greu vandabile.


De cate ori, stimati cititori, nu v-au deranjat tineri si tinere vorbind in viteza a cincea cand iti ofera tot felul de minuni “pe moca” pentru ca, in final sa-ti ceara diferite sume pe cate un obiect pe care trebuie sa-l iei la pachet cu cele gratuite.


De aceea socotesc masurile luate de ANPC drept binevenite.


?


Dan Bota??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.