Intentiile basesciene in viziunea lui Nastase

Intentiile basesciene in viziunea lui Nastase

0 61

Adrian Nastase, unul dintre liderii social-democrati, afirma ca Basescu vrea „domesticirea” PSD, slabirea PNL si control total asupra guvernarii. Si prin aceste afirmatii Nastase nu este deloc departe de adevar, oricat de antipatic ar parea uneori
Despre bucataria interna, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, spune ca decizia luata vineri, de a-i acorda un vot de incredere lui Geoana, a fost una fireasca, „prin care am refuzat sa intram intr-o logica a confictului si a scandalului, impuse din afara partidului”.
„Votul a fost pentru o continuare inteleapta in logica institutionala, cea care impune ca deciziile sa fie luate intr-o continuitate fireasca: mai intai, asezat si rational, trebuie sa facem analiza tuturor lucrurilor din aceasta perioada, iar abia apoi sa luam decizii. Alternativa, cea de a lua mai intai decizii la cald si apoi sa analizam, sau chiar fara sa mai analizam nimic, nu este o cale normala. Asa ca vineri, la reuniunea noastra, am respins acest mod de a face politica”, a declarat Nastase
Nastase mai precizeaza ca miza sedintei de vineri nu a fost statutul lui Mircea Geoana, acesta urmand sa vina si sa prezinte in fata Congresului ce a realizat si, daca mai doreste un mandat, proiectul sau de viitor.
„Vom face o reuniune de analiza a alegerilor, a acestui moment dar, mai ales, a obiectivelor pe care trebuie sa ni le asumam pentru viitor. Pentru noi, in aceasta analiza, va fi fundamental sa intuim ce vrea sa faca cel care, prin deciziile luate dupa castigarea (sic!) alegerilor dovedeste ca este in continuare principalul nostru adversar, Traian Basescu. Este deja foarte clar ca Basescu nu se schimba si nu vrea reconciliere. El vrea, in opinia mea, patru lucruri:
Vrea “domesticirea” PSD, astfel incat din opozitie sa nu reprezinte o amenintare. De aceea, Basescu nu e deloc dezinteresat de cine va conduce partidul. Si va lucra din umbra pentru a-si impune varianta cea mai convenabila.
Vrea, in acelasi timp, si slabirea PNL si a lui Antonescu, pentru ca PD-L sa ramana singur si puternic pe zona de dreapta.
Vrea asigurarea controlului total asupra guvernarii, dar si inventarea unei formule care sa ii asigure identificarea unui tap ispasitor peste jumatate de an, atunci cand efectele guvernarii nu vor mai putea fi ascunse (de aici si ofertele otravite facute unor colegi sau unor liberali)
In fine, vrea si dobandirea unui control tot mai mare asupra infrastructurii administrative din tara, pentru a pregati in liniste alegerile locale si parlamentare din 2012 (vezi atacurile pornite impotriva primarilor si consilierilor nostri)”, mai afirma Nastase.

Privind toate acestea si tinand cont si de starea de spirit a populatiei, care, peste o luna, se trezeste brutal intr-o realitate intunecata, nu putem evita gandul ca mamaliga sta sa explodeze. Si cu cat mai curand, poate cu atat mai bine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.