Instructaj electoral la Garcini

Instructaj electoral la Garcini

0 58

De parca ar vota pentru prima oara, chiar daca, in ultimii doi ani acuma este a patra oara ca ne prezentam la urne, autoritatile au hotarat un instructaj cu tiganii din cartierul sacelean Garcini. Probabil, stiindu-se ce felie de tort este in joc, actiunea se doreste preventiva, caci ispita banului sau a altor avantaje materiale nu este de neglijat, in conjunctura economica actuala, aici referindu-ma la votul multiplu, sau chiar al aceluia simplu, normal, dar dirijat.
Astfel, tiganii din Garcini au fost invatati de autoritati cum sã voteze. Mai exact, au fost avertizati de consecintele unui eventual vot ilegal, multiplu
S-au impartit peste 1000 de diferite materiale, fluturasi si afise, toate pentru constientizarea populatiei asupra votului ilegal, in principal. Cel mai mult i-a speriat pe tiganii in majoritate analfabeti – dar banii sa vedeti ce stiu sa-I numere! – poza in care este infatisata o persoana cu catuse, mai ales ca multora din Garcini le zbarnaie in jurul caciulii roiul de muste si iarna.
Cei mai intelepti au fost batranii, care au spus ca vor folosi pliantele la aprins focul in sobe.
Si astfel, reprezentantii diferitelor institutii ale statului au mai bifat o actiune prin distribuirea acestor zeci de pliante preventive legate de votul ilegal, asa ca, la o adica, pot afirma: v-am spus, de ce nu ne-ati ascultat?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.