Inmormantare turbo pentru pilotul Garbacea

Inmormantare turbo pentru pilotul Garbacea

0 161

Omul de afaceri-pilot Lucian Garbacea, decedat sambata in Raliul Iasiului, a fost inmormantat ieri la Moieciu. Cortegiul funerar, in care s-au incolonat aproape o mie de oameni, s-a intins pe mai bine de un kilometru. Circulatia a fost oprita la Moieciu, ca la cursele la care pilotul Garbacea obisnuia sa participe si sa si castige multe dintre ele. Crema pilotilor de raliu, printre care multiplul campion Titi Aur, a venit sa-l conduca pe Garbacea pe ultimul drum. Marcel Butuza, din echipa de motocros a caruia a facut parte si Garbacea, a pus la bataie elicopterul personal pentru a aduce de la Iasi trupul fara viata a lui Garbacea.
In ciuda sentimentelor care ii legau pe piloti de colegul lor Lucian Garbacea, e posibil ca durerea cea mai mare pentru disparitia patronului pasionat de curse sa nu fi fost in habitaclul celor cativa bolizi cu care pilotii au venit la inmormantare. Jalea cea mare a fost autobuzul care i-a adus la Moieciu pe muncitorii de la Hidromecanica. Raposatul Garbacea detinea pachetul majoritar la uzina brasoveana, aflata in mari dificultati financiare inca din toamna lui 2008. Desi nu si-au mai incasat salariile de cateva luni iar conducerea fabricii a trecut deja la disponibilizpri fara stire sindicatului, muncitorii isi amintesc de Garbacea ca de patronul care le platea salariile din buzunar, ca sa mentina uzina pe linia de plutire.
Odata cu Garbacea oamenii vad ingropate si sperantele ca uzina la care lucreaza se va redresa. Tot ce spera acum muncitorii de la Hidromecanica este ca sotia lui Garbacea sa preia actiunile sotului raposat si sa incerce sa mentina intreprinderea in viata.
Desi diferite de ale muncitorilor, si pilotii au sperantele lor. Anume ca fiul lui Garbacea, la randul lui un talentat pilot de curse, sa depaseasca durerea pricinnuita de pierderea tatalui si sa revina cat mai repede pe traseele de raliu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.