Inmatriculari record in Romania

Inmatriculari record in Romania

0 69

In luna ianuarie 2008 Romania a inregistrat un record?: este vorba de numarul de masini nou inregistrate pe teritoriul tarii noastre.


Conform statisticilor ACEA, numarul s-a apropiat de 30 000 de masini, cea ce inseamna o crestere cu 34,5% fata de prima luna a anului 2007. Suntem pe locul al patrulea pe lista statelor europene unde a crescut foarte mult numarul masinilor inmatriculate luna trecuta.


Singurele piete europene care au depasit-o pe cea romaneasca sunt?: Lituania 55%, Islanda 48% si Slovacia cu aproape 37%.


Tarile nordice, Norvegia si Suedia, au inregistrat la acest capitol o scadere destul de ingrijoratoare pentru producatorii si importatorii de masini din zona respectiva?: de 22 % si, respectiv, 17%.


In ceea ce priveste tipurile de masini cele mai comercializate pe piata europeana, Volkswagen-ul conduce detasat, urmat de Ford, Opel, Fiat si Renault.


Dacia a castigat si ea teren, adjudecandu-si un procent de 1,2% din piata europeana, aproape dublu fata de acum un an cand detinea 0,7%.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.