Ingrasaminte ieftine si ecologice

Ingrasaminte ieftine si ecologice

0 194

?


·??????? Cojile de cartofi, de fructe, de oua nu trebuie niciodata aruncate. Bine fermentate si combinate cu zat de cafea, se amesteca in pamantul din ghivece


·??????? Ingrasamantul natural din gradina va fi mai spornic, daca il asezati in straturi alternative cu foi de ziar. Prin macerare, hartia se transforma in ingrasamant.


·??????? Obtinerea compostului. Pentru a obtine un compost de buna calitate este necesara utilizarea unui amestec de materiale bogate ?n carbon ( paie, rumegus, turba, carton, frunze de tei, de fag si de stejar etc.) cu unele care cu un continut crescut de azot? (resturi de legume, sange uscat, gunoi de grajd etc.), astfel ?ncat sa se asigure o buna permeabilitate. Ca ?n orice proces biologic, ?n obtinerea compostului o importanta deosebita trebuie sa se acorde gradului de umiditate a amestecului. Materialele excesiv de uscate (coji, scoarte, paie, carton etc.) ?ntarzie activitatea microorganismelor, ?n timp ce excesul de umiditate, ?mpiedica circulatia aerului, favorizand aparitia proceselor de putrefactie. Pentru a evita aceste fenomene nedorite, se recomanda reducerea umiditatii aerului si a materialelor bogate ?n apa si invers, vor fi umectate materialele foarte uscate. In alte cazuri, este suficienta amestecarea materialelor foarte uscate cu cele excesiv de umede.


·??????? Pentru a scapa definitiv de daunatorii plantelor de gradina saditi in imediata apropiere a plantei atacate alte plante cu efect insecticid: patrunjel, valeriana, crizantema, menta, rozmarin sau lavanda.
Toate aceste plante resping daunatorii datorita mirosului puternic pe care il degaja radacina sau partile aeriene. Aceste plante atrag numai insecte precum albinele, care ajuta la polenizare si nu agreseaza plantele.


·??????? Nu omorati gargaritele! De ele poate depinde echilibrul plantelor noastre. Gargarita este un ajutor de nadejde in gradina pentru ca se hraneste chiar cu paduchii care ne distrug plantele.
COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.