Independenta energetica – prioritate UE

Independenta energetica – prioritate UE

0 50

Problema dependentei energetice a tarilor din UE este tot mai des analizata de forurile de conducere europene. Uniunea Europeana trebuie sa se elibereze de dependenta fata de Rusia in privinta aprovizionarilor cu gaze, cu ajutorul energiilor regenerabile si al celei nucleare, a afirmat, fostul director al Agentiei Internationale a Energiei (AIE), Yves Mandil, citat de AFP reluat de AGERPRES.
Yves Mandil a fost invitat de ministrul francez al mediului si energiei, Jean-Louis Borloo, la o dezbatere pe tema securitatii energetice si a biocarburantilor. Fostul director al AIE este autorul unui raport asupra sigurantei energetice.
”Haideti sa ne asiguram mobilitatea care ne lipseste printr-o eficienta energetica sporita, prin folosirea intr-o mai mare masura a gazului natural lichefiat, a energiilor regenerabile si a celei nucleare”, le-a spus el ministrilor europeni ai energiei, reuniti de presedintia franceza a Uniunii Europene la un consiliul informal, desfasurat la Saint-Cloud, in apropiere de Paris.”Cred ca trebuie sa depasim contradictia in care ne-am asezat noi insine. Suntem uneori ingrijorati de perspectiva lipsei gazului rusesc si folosim un ton agresiv fata de Rusia”, a subliniat el.”Haideti sa incetam sa provocam suveranitatea Rusiei incercand sa-i dictam conduita energetica pe teritoriul ei”, a mai spus fostul director al AIE.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.