Încurajat de președintele UEFA, Ceferin, care spune ca toate federațiile să încheie...

Încurajat de președintele UEFA, Ceferin, care spune ca toate federațiile să încheie competițiile interne pe teren, un oficial al FRF dorește ca echipele din Liga I să termine campionatul nostru…în Turcia!

0 110

Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, a venit cu propunerea ciudată, ca echipele din Liga 1 să efectueze o perioadă de pregătire centralizată în Turcia. Propunerea include ca ediția actuală de Liga 1 să se încheie tot acolo, mai exact în Antalya, dacă pandemia de COVID-19 din România nu se va ameliora.

„Într-advăr. Ieri am fost invitat de către colegi de la LPF să mă alătur unei videoconferințe. Cum am precizat încă de la început, soluția propusă, a fost a mea personală și nu o poziție oficială a FRF. Ministrul Sănătății a avut o intervenție cu referire la eveninemtele sportive. Președintele României a spus că începând cu data de 15 mai obligația purtării măștilor în spațiile închise este obligatorie și să nu ne gândimm la adunări publice și la alte manifestări. În Olanda, premierul de acolo a spus că până la 1 septembrie este interzisă orice competiție sportivă. Președintele UEFA, Ceferin, a făcut o propunere către toate federațiile să încerce să ia toate măsurile încât să se termine competițiile pe teren. Există un contract încheiat între LPF și deținătorii de drepturi TV, scrie clar că există un număr de meciuri care trebuie livrate. Știți ce ar însemna pentru unele cluburi din Liga 1 să returneze 30-35% din banii din drepturile TV?. Toate aceste situații m-au făcut să iau o astfel de soluție. Și cu reprezentantul deținătorilor de drepturi TV am discutat. Dacă epuizăm toate căile pe plan național, nu putem să ne gândim ce înseamnă încă o lună fără fotbal, de aceea am propus acest lucru. Ce facem dacă Florinel Coman nu mai este văzut pe teren? Mai este obiectul unui transfer? Nimeni nu va mai face oferte pentru jucătorii români.Este punctul meu de vedere și nu reprezintă ceva oficial. Ne asumăm criticile. Este foarte ușor să comentezi. Prin această propunere, FIFA trebuie să ne dea acceptul să jucăm meciuri de pe teritoriul României în altă țară. Vă dați seama că trebuia să ajungem la un astfel de scenariu. Este ultima variantă pe care am luat-o pentru a termina campionatul pe teren”, a spus Bodescu. 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.