Inconstienta pe munte

Inconstienta pe munte

0 95

Este cunoscut cazul celor doi tineri bucuresteni, un el si o ea, disparuti acum 12 zile in Bucegi, prin zona Caraiman, pe un drum inchis pe aceasta perioada de iarna, cu viscole, zapada mare si avalanse. Tanarul a apucat, in prima zi, sa anunte, prin mobil, ca au dat de belele si au apelat la ajutorul salvamontistilor, neputand insa preciza in amanunte locul pe unde se afla.
De atunci, aproape zilnic, si atunci cand vremea aproape ca nu o permitea, salvamontistii din Busteni au tot urcat pe munte in cautarea disparutilor, de la care nu s-a mai primit niciun semnal. Ba in doua randuri salvamontistii insisi au fost surprinsi de avalanse.
Vazand lipsa de rezultate, parintii celor doi tineri, mai ales tatal baiatului, au tot imboldit salvamontistii sa continue cautarile, ba chiar au implicat si SRI-ul cu aparatura speciala si chiar un clarvazator, rezultatul fiind nul.
Intre timp cautarile au fost facute aproape imposibile in acea zona datorita conditiilor meteorologice, in unele zone cu vai zapada ajungand si pana la zece metri.
Ca o bomboana pe coliva, in disperare de cauza si cu foarte multa inconstienta, tatal baiatului, un potentat financiar din cate se vorbeste, a promis o mare recompensa celui/celor care ii va gasi pe tineri, in orice stare.Este vorba de 100.000, unii spun euro, altii lei din acestia in circulatie.
In acest sens, Gheorghe Haiduc, seful Salvamont Busteni, atrage cu triple sublinieri atentia asupra acestui act inconstient, caci deja au inceput sa se avante o serie de persoane spre inaltimi pentru a-si adjudeca recompensa. El arata in detaliu conditiile de pe munte si mai ales din zona de cautari, aratand ca acesti „cautatori de aur” se expun unor pericole imense, pe deasupra nefiind nici echipati, nici pregatiti pentru o asemenea aventura, putand ajunge ei insisi victimele unor accidente ireparabile, in conditiile in care vantul batea acolo, sus, cu peste 70 km/h, zapada spulberata formand si portiuni de peste 10 m inaltime si existand marele pericol al avalanselor.
Acuma ramane de vazut cati vor fi cei complet inconstienti in goana dupa un pumn, chiar daca mare in conditiile actualei Romanii,de banet si-si vor incerca sansa de a fi doborati de munte.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.