Inchiderea taberei de voluntari romano-germane din judetul Brasov

Inchiderea taberei de voluntari romano-germane din judetul Brasov

0 56

Desfasurata in perioada 10 – 21 iulie 2008, tabara romano – germana organizata in acest an de catre Oficiul National pentru Cultul Eroilor in colaborare cu Uniunea Populara Germana pentru Ingrijirea Mormintelor de Razboi (VDK), a avut ca scop ingrijirea mormintelor si a monumentului comemorativ de razboi din Cimitirul de Onoare de la Timisul de Sus.
In cadrul actiunii comune a tinerilor voluntari germani si romani, prima de acest fel, au fost ingrijite cele 287 de morminte individuale si comune, au fost curatate insemnele de capatai si au fost rescrise numele eroilor de pe fiecare cruce. De asemenea, a fost curatat monumentul comemorativ din cadrul cimitirului si s-au refacut inscrisurile de pe acesta.
Vineri 18 iulie, incepand cu ora 11.00, la Cimitirului de Onoare de la Timisul de Sus, se va desfasura ceremonia de inchidere a primei tabere comune romano – germane in cadrul careia, reprezentantii Oficiului National pentru Cultul Eroilor vor inmana diplome de onoare voluntarilor participanti la tabara in semn de recunoastere a muncii lor prin care au cinstit memoria eroilor. Cu acest prilej, va fi depusa o coroana de flori, iar reprezentantii tinerilor voluntari germani si romani vor rosti in limbile romana, respectiv germana, scurte discursuri de omagiere a sacrificiului eroilor cazuti pe campul de onoare.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.