Incepe deratizarea Brasovului!

Incepe deratizarea Brasovului!

0 187

Primaria Brasov a anuntat ca in perioada 16-20 aprilie va efectua activitatea de deratizare a domeniului public si privat al municipiului. Activitatea este necesara pentru a se limita pe cat posibil raspindirea epidemiilor, epizootiilor si distrugerea de catre rozatoarelor daunatoare.


Potrivit legislatii in vigoare, agentii economici, institutiile publice, asociatiile de proprietari (locatari) au obligatia de a efectua deratizarea pe suprafetele pe care le detin, concomitent cu actiunile desfasurate pe domeniul public si privat.


Daca nu sunt respectate aceste obligatii, persoanele fizice pot fi amendate contraventional cu o suma cuprinsa intre 200 si 500 RON, si 500-1.000 lei pentru personele juridice.


Activitatea de deratizare, dezinsectie si dezinfectie a domeniului public si privat al municipiului Brasov va fi desfasurata de S.C. CORAL Impex S.R.L. Ploiesti in calitate de concesionar, in baza contractului de delegare a gestiunii acestor servicii incheiat cu Consiliul Local. Pentru operatiunea de deratizare se vor folosi substante de combatere avizate de Ministerul Sanatatii si Familiei pentru profilaxia sanitar-umana.


?


Pentru informarea brasovenilor, Primaria aduce la cunostinta urmatoarele: – momelile raticide utilizate in actiunea de deratizare a domeniului public si privat al municipiului Brasov, vor fi amplasate in statii de intoxicare impermeabile inscriptionate cu mesajul “ATENTIE OTRAVA” – ,,ATENTIE TEREN DERATIZAT”, substanta folosita si telefonul prestatorului.


Pentru activitatea de deratizare, substantele folosite sint: VARAT GRANO, care se prezinta sub forma de graunte de culoare violacee, substanta activa BRODIFACOUM si VARAT PASTA- ESCA FRESCA, se prezinta sub forma de pliculete mono de culoare albastra si substanta activa BRODIFACOUM. In caz de ingerare accidentala se recomanda ca antidot VITAMINA K1 si consultul medicului.


?


Apoi, in perioada mai-iulie, Primaria va executa si activitatea de dezinsectie a domeniului public si privat al municipiului.


?


Daca brasovenii au de reclamat sau de sesizat ceva in legatura cu aceste operatiuni, pot utiliza urmatoarele numere de telefon: Primaria municipiului Brasov – 416.550 int. 195 sau 984, Serviciul Amenajare Zone de Agrement – 476.897; prestator S.C. Coral Impex S.R.L : 0268/331299, 0765273305, punct de lucru – b-dul Saturn nr. 5, sc. B, ap. 6, Brasov.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.