Incendiu la Sacele

Incendiu la Sacele

0 166

Ieri noapte, in jurul orelor 1,30, pe strada Avram Iancu din Sacele a izbucnit un incendiu dervastator, cu flacari de peste 15 m inaltime, vizibile aproape din tot orasul. Incendiul a izbucnit la unul din atelierele de reconditionat mobila veche apartinand uneia dintre cele trei fabrici de mobila fiintand in fostul sediu al CAP.
Norocul a fost ca un cetatean din apropiere a vazut focul, i-a trezit pe cei doi paznici de noapte ai locatiei, salvandu-i de la moarte, si a anuntat pompierii, altfel incendiul s-ar fi intins si la celelalte cladiri si la casele din vecinatate.
Pompierii au sosit cu cinci echipaje, acestora adaugandu-li-se si cel al voluntarilor din localitate. Lupta cu focul a durat circa 8 ore, pana tarziu in ziua. Din nefericire, dar si dintr-o crasa neglijenta, gurile de apa din zona nu functionau, singurele surse de apa aflandu-se la Electroprecizie sau la Darste, deci un chin in plus pentru pompieri.
Atelierul a fost distrus in intregime, datorita si materialului lemnos depozitat in podul cladirii.
Cetatenii locuind in imediata apropiere a incendiului au iesit din case, luandu-si cu ei copiii si bunurile mai de pret, din fericire acest gest ramanand doar preventiv. La aceasta actiune, ca si la eforturile intreprinse pentru stingerea incendiului, a luat parte si o patrula mixta Politie-Jandarmerie.
Domnul M.Botezatu, purtatorul de cuvant al ISU Brasov, declara: „Din primele constatari, incendiul s-a declansat de la un foc facut in apropierea depozitului de cherestea sau de la jarul provenit de la acesta, care nu a fost stins corespunzator. La o prima estimare a pagubelor materiale, acestea se ridica la aproximativ 135.000 lei. Au fost salvate bunuri in valoare de 11.000 lei si utilaje de 60.000 lei.”
Cercetarile pentru stabilirea exacta a cauzelor izbucnirii incendiului continua, mai ales ca circula o usoara unda de zvon precum ca ar fi existat si o mana care ar fi participat la izbucnirea acestui incendiu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.