Incendiu la Colegiul National Unirea

Incendiu la Colegiul National Unirea

0 126

Cine a trecut ieri, in jurul pranzului, prin preajma Colegiului National „Unirea” din Brasov este imposibil sa nu se fi oprit, pieton fiind, ca sa vada masinile pompierilor prin curtea colegiului si toata desfasurarea si vanzoleala unei actiuni de simulare a unui incendiu.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au simulat ieri, la Colegiul National „Unirea”, o interventie intr-un caz de incendiu. Conform scenariului, elevii au fost imediat evacuati din zona, impreuna cu profesorii lor. Un baiat „intoxicat” cu fum a fost transportat de paramedicii de la SMURD la spital. Au fost simulate si celelalte operatiuni necesare intr-un asemenea caz.
Purtatorul de cuvant al ISU Brasov, Marius Botezatu, a spus ca „exercitiul a fost unul reusit, elevii reactionand foarte bine si cu mult calm la aceasta actiune”.

In context mentionam ca ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, s-a desfasurat etapa judeteana a concursului scolar cu tematica de protectie civila „Cu viata mea apar viata!”, la care au participat circa 50 de elevi de la mai multe institutii de invatamant din judet. Tinerii elevi au sustinut intai o proba teoretica, dupa care au urmat testele practice. Elevii au transportat un „accidentat” pe distanta de 50 de metri si s-au deplasat cu masca pe figura intr-un spatiu cu obstacole.
Iata ca, incetul cu incetul, se reintra in normal in ce priveste prevenirea si stingerea incendiilor, aceste simulari si intreceri fiind creatoare a unor reflexe pentru cazuri reale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.