Înainte și după catastrofa decembristă

Înainte și după catastrofa decembristă

2 250

Elevii școliți în epoca Ceaușescu umileau profesorii din Occident cu nivelul ridicat de pregătire și cu IQ-ul lor, pentru că am avut cel mai performant sistem de educație. Realizările lui Ceaușescu nu sunt egalate de nimeni în istorie. Nimeni, în 5.000 de ani de istorie cunoscută nu a reușit asemenea performanțe, în toate domeniile timpului său.

Numai opera arhitectonică, hidrotehnică și de infrastructură creată în timpul lui Ceaușescu este epopeică și megalitică: baraje, poduri, șosele, tuneluri, sute de km de diguri de zeci de metri înălțime de la fundul mării. Mii și mii de blocuri de locuințe și rețele de instituții de tot soiul! Dacă aș enumera tot ce a făcut Comandantul Suprem, m-ar apuca Revelionul! La o ieșire la mare de vreo 100 km, Ceaușescu a construit a patra flotă maritimă din lume, docuri pe locul trei ca mărime și macarale navale campioane mondiale ca forță de ridicare! Și asta numai pe plan de supra și infrastructură, urbanism și industrie. Dar! Cele mai mari realizări au fost pe plan uman! Nici asta nu pot pricepe românii contemporani, a căror capacitate de înțelegere este similară cu cea a câinilor și inferioară celei a pisicilor! În raport cu românii, pisica înțelege instant!

Când eram eu în școala generală, aveam colegi care plecau din țară, cu familia, definitiv. Asta era prin anii ’80. Mergeau în Germania, în Ungaria, în SUA, Israel, Franța, Grecia etc. Acolo, colegii mei dădeau niște examene ca să fie evaluați și dați la școală în continuare. Toți erau înscriși cu una, două sau trei clase mai sus! Și ăștia erau „plevușca” – nu plecau cei eminenți! Dar am avut și un caz de olimpică la mate-fizică-chimie (azi medic primar) care a mers exact o zi la școală în Germania, la un liceu militar elitist. Când profesorul a scos-o la tablă, grea umilință au îndurat nemții, exact în domeniul care doare cel mai mult: intelectul. La care, profesorul, în loc să zică „Mulțumim, bravo, ia loc în bancă!”, a zis „Dacă musafira noastră știe așa de bine matematică, să-i arătăm că noi știm fizică!”. S-au făcut de râs și mai rău, atât de rău încât i-au făcut scandal celui care o adusese pe fată la liceul lor.

Apoi au venit Andrei Marga și Ecaterina Andronescu – ultima fiind de o prostie multilateral dezvoltată. Francmasoni. Ei au introdus manualele alternative și au operat modificări în programa școlară „comunistă” – au „îngheţat normele instituțiilor de învățământ europene”!
Ca urmare, media IQ-ului românilor s-a prăbușit: Ceaușescu i-a lăsat la 110 (la Sănătate și Nutriție era dr. Iulian Mincu), iar în 2015 românii aveau media IQ 90 (la Sănătate fiind tot soiul de borfași, manageri, „privat”. Masoni toți, oricum).

Cea mai mare realizare a lui Ceaușescu asta a fost: i-a scos din noroaie și le-a dat formă, sens și performanță! I-a canalizat, i-a grupat, i-a folosit pe români, după un management al resurselor materiale și umane absolut genial! A dublat-cazat-spălat-școlarizat ultraperformant populația, aducând țăranii la oraș. Cu ei a făcut o industrie imposibil de egalat în două decenii! De la „zero”. Dar! Deși a adus țăranii la oraș, a făcut și cea mai performantă agricultură din toată istoria acestui teritoriu – irigat, mecanizat, hibridizat și investiții în cercetare – totul produs aici, în Țară: combine, batoze, tractoare, rețea de apă, tot. Așa că a plătit integral datoriile externe, ceea ce este din nou unic în lume!

Ei bine, după părerea mea, un neam care a mușcat mâna care l-a hrănit nu merită nici măcar o judecată sumară, ca și cea pe care a avut-o cuplul Ceaușescu! S-au bucurat! Astăzi, când majoritatea românilor au capul plin de prostii nu se mai poate discuta așa ceva cu ei, darmite detalii care depășesc infinit puterea lor de pătrundere. Este o blasfemie să vorbești despre Ceaușescu cu votiștii asasinilor săi! Majoritatea confundă „Epoca de Aur” (sintagma aparţine lui Octavian Paler) cu perioada rezistenței din munți de pe vremea Anei Pauker. Este ca și cum ai vrea să lucrezi la motoarele navetei spațiale, când tu nu știi nici tabla înmulțirii, dar vrei să reglezi tu parametrii de funcționare ai lansării pe orbită!

Ce să discuți cu ăștia despre performanțele unui geniu strategic care era Nicolae Ceaușescu?!

Autor: Prof. dr. Gabriel Lupan
Sursa: yogaesoteric.net

NOTA
Pentru cei născuți după 1989, textul prof. Dr. Gabriel Lupan pare un reportaj SF, însă pentru cei care au trăit vremurile anilor ’60, ’70, ’80 și pot face comparație, adevărul dureros al trăirii în contemporaneitate este un blestem.
Degradarea intelectuală a fost realizată „pas cu pas” cu o meticulozitate și o perseverență diabolică, iar actualul ministru al educației nu este altceva decât o calamitate care este cazul să fie eliminată urgent din viața publică. Revenirea la normalitatea pierdută va dura multe decenii, asta numai dacă „partizanii” Marii Resetări vor rata depopularea planetei și controlul total a ceea ce va mai rămâne din România și din Neamul Românesc. Aveți în imaginea de mai jos cinci președinți ai României.
Judecați-i pe fiecare după faptele lor și după ceea ce au realizat pentru români. Sentința o va da fiecare după adevărata valoare a celor cinci.

COMENTARII

 1. Dl. Prof. dr. Gabriel Lupan trebuie sa se mai documenteze si apoi sa scrie, sau s-a invatat cu dezinformarea? Imi permit sa fac cateva corectii, si anume:
  – Scoal a mostenit traditia de dinaintea razboiului, traditie care a fost dusa mai departe de ilustrii nostri profesori pe care-i respectam pentru ca si ei ne respectau. Daca ceva ne era neclar la lectiile lor, intrebam si ne raspundeau imediat, fara sa tina cont de pauza;
  – Si pentru ei se organizau permanent colocvii de instruire;
  – Afirmatia ca „(Cu ei a făcut o industrie imposibil de egalat în două decenii! De la „zero”)“ nu sta in picioare. Sa luam industria barasoveana care exista inainte de venirea la putere a lui Ceasescu, a fost opera lui Gheorghe Gheorgiu-Dej in mare parte. Ca dupa aceea s-a extins Tractorul, Rulmentul si altele, este adevarat. Sa nu uitam industria din tara: Resita, Timisoara, Arad, Bucuresti, Onesti, Savinesti s. a., care au existat si inainte de razboi sau s-a dezvoltat pana lain 1965 cand a venit Ceausescu. Nu neg dezvoltarea in timpul lu, dar trebuie sa luam in considerare si meritul altora. De fapt este meritul poporului raman care a fost educat sa munceasca. Acum toti vor sa aiba bani, dar fara munca.
  – Cunosc un caz a unei eleve care dupa examenul de admitere la Honterus ( vorbea deja 4 limbi) a ajuns un Germania unde a fost respectata tocmai ca era foarte buna la disciplina -matematica. A fost acuzata de diriginte si parintii colegilor pentru ca a acaparat ora de matematica, dar profesorul a aparat-o „este singura cu care pot sa-mi fac ora ca-nainte“ can dirigintele si parintii au pus problema ca ar trebui sa aiba prieteni/prietene, mama ei le-a trantit-o „vine la scoala sa invete, nu sa piarda timpul. Dupa ce termina are timp si pentru aceasta“ Cei de fata au dezaprobat-o pe mama ei, dar mamei si fetei nu le-a pasat. A terminat liceul cu nota maxima. Acum este dr. avocat si si-a mai adaugat la palmarez inca 4 limbi straine pe care le vorbeste curent.
  In concluzie: daca muncesti ai rezultate pe masura efortului

  • rama, bati apa in piua! Ceeace a mostenit Ceașcă, a dezvoltat! Gunoaiele de dupa el au ras totul!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.