In weekend, mergeti la teatru

In weekend, mergeti la teatru

0 101

„Fanteziile sexuale ale sotului meu aproape ca m-au innebunit” si „Alchimistul” sunt cele doua piese pe care Teatrul „Sica Alexandrescu” le-a pregatit brasovenilor iubitori de teatru pentru acest sfarsit de saptamana.


?


Sambata, 8 martie, orele 19.00, Sala Mare


„Fanteziile sexuale ale sotului meu aproape ca m-au innebunit” (piesa de teatru)


Autor: John Tobias


Actori: Mihai Bica, Viorica Geanta Chelbea, Demis Muraru, Gabriela Butuc


Costume: Luana Dragoescu


Decor: Mihai Madescu


Regizor: Serban Puiu


Scurta prezentare:


John Tobias este dramaturg dar si scenarist american, cunoscut mai ales pentru scenariile sale realizate pentru jocurile video si, apoi, pentru filme din seria Mortal Kombat.


America este patria cartilor self help (motivationale). Cele care iti servesc retete. De exemplu: „ce puteti face pentru a avea o viata perfecta”… „cum puteti avea un cuplu perfect”… „cum puteti deveni o femeie perfecta”… sau „un barbat perfect”… Si multe alte forme ale perfectiunii pe care, cu siguranta, nu le veti putea atinge niciodata. Sau, nu asa!


Aceasta gen de personaj, care apeleaza la surogate pentru a-si trai viata, pune sub lupa si John Tobias in piesa „Fanteziile sexuale ale sotului meu aproape ca m-au innebunit”, montata pe scena brasoveana. Un cuplu, a caror atractie reciproca s-a diminuat de-a lungul timpului, gaseste solutia pentru resuscitare. Salvarea? Cartea doctorului Leopold Baumgartner: Traieste-ti fanteziile – „o carte utila pentru sanatate si fericire”, dupa cum aflam.


?


Duminica, 9 martie), orele 19.00, Sala Mare


„Alchimistul” (dramatizare)


In distributie: Costache Babii, Demis Muraru, Gabriel Sandulescu, Ligia Stan, Mihai Bica, Viorica Geanta Chelbea, Gabriel Costea, Dan Sandulescu, Marius Cisar, Relu Siriteanu, Mirela Bors


Scenografie: Alexandra Oancea


Regizor: Dan Vasile


Scurta prezentare:


„Alchimistul”, scrisa in 1988, este cea mai cunoscuta opera a lui Paulo Coelho fiind cea de-a doua carte publicata. Succesul ei in Statele Unite a marcat inceputul carierei sale internationale.


Extraordinarul roman al lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Aceasta poveste, uluitoare prin simplitatea si intelepciunea ei, este povestea lui Santiago, un pastor andaluz care isi urmeaza un vis. Paraseste Spania, aventurandu-se in Africa de Nord in cautarea unei comori ingropate in Piramide, cea pe care este convins ca ii va fi dat sa o descopere. Drumul sau este, da fapt, unul initiatic. Intalnirile si intamplarile, pline de neprevazut, dar si de exotism fac parte din scenariul pe care trebuie sa-l parcurga pentru a descoperi, ca, de fapt, adevarat comoara se afla inlauntrul sau. Plina de seva, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este un etern indemn de a ne urma visele si de a ne asculta inima. Caci singura noastra obligatie in viata este sa ne realizam destinul.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.