In sfarsit, rambursarea TVA, intra in normalitate!

In sfarsit, rambursarea TVA, intra in normalitate!

0 169

Firmele vor putea, prin sistemul online implementat de Ministerul Finantelor, sa beneficieze in maniera corecta de rambursarea TVA, fara a mai fi nevoite sa apeleze la „pile sau influenta” pentru a primi TVA care li se cuvine, a declarat vineri premierul Emil Boc.
Seful Executivului a verificat la sediul Ministerului Finantelor modul in care functioneaza noul sistem si a introdus personal doua coduri de identificare fiscala pentru a afla datele exacte de rambursare a TVA pentru cei doi contribuabili.
Boc a subliniat ca realizarea acestui sistem este un act de vointa politica
„Aceste lucruri puteau fi facute si inainte pentru ca softurile existau, oameni bine pregatiti aveam, din nefericire nu a existat o vointa poltiica pentru a aduce transparenta si pentru a da firmelor posibilitatea ca, in maniera corecta, fiecare sa beneficieze de sistemul de rambursare a TVA pe principii de corectitudine si nu pe principii de pile si influenta”, a spus Emil Boc. Politica adevarurilor spuse pe jumatate continua. Premierul nu a dat macar un exemplu sau nu a dispus publicarea firmelor “cocolosite” de Puere prin rambursarea TVA. Daca introducerea sistemului s-ar fi facut din anul 1995 sigur ca s-ar fi evitat acel jaf national al recuperarii de tva, iar cu banii rezultati aveam Programul de Autostrazi realizat.

Mecanismul rambursarii total transparent
Agentii economici pot verifica, incepand de miercuri, 5 august, pe portalul Ministerului Finantelor sau ANAF, data la care vor primi TVA datorata de catre stat, in luna august urmand sa fie rambursata firmelor TVA in valoare totala de 1,072 miliarde de lei.
Firmele care au decizii de rambursare de TVA aprobate si nu se afla in expertiza Ministerului Finantelor Publice, respectiv a ANAF, vor putea vedea data la care vor primi banii, introducand trei elemente – codul unic de inregistrare, luna si anul pentru care se solicita decontul si valoarea decontului.
In luna august va fi rambursata o suma totala de 1,072 miliarde de lei (255 de milioane de euro), prin 2.810 de deconturi.
Platile vor fi efectuate in 6 august (542 de deconturi in valoare de 250 de milioane de lei), 24 august (702 deconturi in valoare de 322 de milioane de lei) si in 29 august (1.566 de deconturi in valoare de 500 milioane lei).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.