In numele trandafirului la Rasnov

In numele trandafirului la Rasnov

0 169

In perioada 28-30 august, Rasnovul va gazdui primul festival istoric academic organizat in tara nostra. Denumit „In numele trandafirului”, evenimentul va avea ca locatie atat centrul orasului, cat si in interiorul Cetatii.
Organizatorii au anuntat ca deschiderea oficiala a festivalului va fi realizata in prezenta grupurilor istorice adunate in piata centrala a orasului. Respectivele grupuri vor fi dispuse in ordinea cronologica a epocilor pe care le reprezinta. In acel moment, comandantul grupurilor va citi o „proclamatie”, apoi se va trage o salva de onoare, iar festivitatea se va incheia cu un concert de fanfara si de un mars pe principalele strazi ale orasului. Evenomentul va continua a doua zi in curtile cetatii, grupurile istorice vor prezenta costumele si armele si vor face demonstratii de lupta. Pe 29 august se va prezenta steagul istoric al calusarilor rasnoveni, datand din anul 1896. Cu ocaiza axestui eveniment solemn se va trage o salva de tun. Calusarii vor deschide un program artistic, care se va incheia cu o retragere cu torte.
Totodata, in cadrul festivalului mai multi specialisti vor sustine conferinte, iar cateva trupe vor prezenta un concert de muzicã medievala. Iar ca vizitatorii sa intre complet in atmosfera, mai multe grupuri istorice din tara si strainatate vor incerca sa redea cat mai fidel atmosfera a diferite momente istorice, inclusiv cea a unor batalii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.