In meciul Becali-DNA, procurorii au ratat un flagrant in minutul 90

In meciul Becali-DNA, procurorii au ratat un flagrant in minutul 90

0 56

Daca se simte cumva nedreptatit de catre procurorii DNA, Gigi Becali poate face recurs la Federatia Romana de Atletism. La cat de pleostit l-am vazut la televizor dand explicatii despre servieta cu cei 1,7 milioane de euro de la Cluj, nu cred ca avocatii lui i-au sugerat cele mai bune ponturi si alibiuri.
Dar asta cu Federatia chiar sta in picioare. Gigi ar putea inainta o plangere la mai-marii atletismului, in care sa-i acuze de partinire. Pai n-au omologat tot ei, cu ceva vreme in urma, proba de sprint cu sacosa de bani in mana? Nu-i alerga Becali cu purcoiul de bani prin oras pe jucatorii Gloriei Bistrita? Nu i-a inghesuit el intr-un restaurant pe bietii oameni, bruscandu-i cu gentoiul cu banet? Se cheama ca, daca nici unul dintre baietii vigilenti de la DNA nu s-a sesizat atunci, iar Federatia n-a contestat viteza vantului sau echipamentul lui Jiji, proba a fost omologata. In lipsa unei reactii din partea autoritatilor, de orice fel de specializare ar fi ele, se cheama ca alergatul cu bancnote este proba sportiva, de stafeta, in care obiectul se transmite din mana in mana si e treaba lor cum il impart in vestiar.
Fix din aceasta cauza, vigilenta brusca a procurorilor DNA de la Cluj este suspecta si impotriva regulamentului. De ce sprintul de la Bistrita este mai legal decat maratonul de la Cluj? Daca la Bistrita a mers, de ce n-a functionat si sub Feleac? Zau, Federatia de Atletism ar trebui sa intervina si sa stabileasca o data pentru totdeauna criteriile de participare la probele astea!
Dar acestea sunt doar detalii atletice din programul complex al lui Gigi de umflat muschii la lege. De ani de zile, oierul face contorsiuni, giumbuslucuri si echilibristica pe muchia Codului Penal. Din cand in cand intra in cantonament si pleaca in pelerinaj la manastiri si in raiduri de ajutorare a sinistratilor. Hahaie gros in fata autoritatilor si-l doare in dosul stanei de litera legii. De care se poate apara singur, la rigoare cu suita de bodyguarzi. Daca ar fi sa nu poata razbi doar cu steroizii garzilor de corp, stie ca acolo sus Cineva e stelist si vegheaza asupra sa.
La atatea atuuri, pamantesti si divine de-a valma, e normal ca omul sa se creada baciul tarlei Romanica. Din postura asta, e usor sa-i faci sclavi pe anchetatori. Care au procedat la fel de prost pe cat era de asteptat din partea lor, in calitate de ratangii de flagrante ce sunt. La felul in care au intervenit, nici procurorul lu’ peste n-o sa poata demonstra in instanta ca banii din portbagajul lui Teia Sponte erau mita pentru cei de la U Cluj. O sa ramana in picioare declaratia lui Jiji cum ca si-a trimis servantii la Cluj sa-i cumpere ciocolata de toti banii.
Ciocolata sau teren? Asta-i dilema care il consuma pe Becali in momentul asta. Patiser nu-l stiu, asa ca va merge in final pe varianta latifundiara. Ciobanul voia sa cumpere un teren. Intamplator, terenul de joaca al celor de la U Cluj. Pentru ca terenul nu era chiar liberi de sarcini si niste jucatori se agitau pe-acolo, trebuia sa-i cumpere si pe astia, ca sa nu-i strice proiectele imobiliare.
Procurorilor le mai ramane doar sa apeleze la un nutritionist bun si sa se prezinte in fata judecatorului cu un dosar beton. Din care sa reiasa clar acuza, sustinuta de probe irefutabile de glicemie, ca Becali este nociv pentru sanatatea fotbalului romanesc pentru ca vroia sa manance ciocolata de 1,7 milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.