In cimitirul epavelor lui Basescu: JUSTITIA!

In cimitirul epavelor lui Basescu: JUSTITIA!

0 57

Din ciclul epavelor lui Basescu, azi – „JUSTITIA”. Traian Basescu, un Nelson pontic in Marea (Neagra) de licurici, a reusit dintr-un mandat de presedinte de patru ani +1, sa faca doua. Intr-unul din cele doua mandate, este adevarat inegale ca timp, presedintele Basescu a reusit performanta sa fie primul presedinte suspendat de Parlament. Trebuie sa recunoastem ca suntem in fata unuia din putinele teste de democratie ale acestor ani. Dincolo de asta skipper-ul Basescu a finalizat rand pe rand, cate o „gaura de apa”, „nava dupa nava” din „flota institutiilor statului de drept”, pendinte sau nu de fotoliul de comandant de la Cotroceni. Nava numita „JUSTITIA”, a fost una din cele care l-au adus la putere in urma promisiunilor ca va face „DREPTATE si CURATENIE”. Acestea repetate obsesiv in campania electorala au prins alaturi de promisiune scufundarii flotilelor inamice poporului roman, numite CORUPTIE si INJUSTITIE. Cetateanul, a crezut in basmele marinaresti si l-a votat. In furtunile imaginate sau create de el insusi, a inceput ba sa sabordeze o nava (Parlamentul), ba o alta (Guvernul), sa „ia apa” la altele sau la unele chiar sa le faca cate „o gaura de apa”. Cu toate amenintarile si presiunile comunitare facute asupra tarii, JUSTITIA, testul suprem al integrarii, era nava ce trebuia neutralizata sau scufundata cat mai rapid. Aici stateau maldarele de dosare personale sau a acolitilor ce trebuiau trimise in lumea adancurilor de nepatruns, in lumea celor ce nu cuvanta. Astfel JUSTITIA, asistata de revopsitul PNA (in DNA) a devenit o jalnica epava la capul careia tocmai Basescu e cel care striga dupa SOS.
Ajuns azi precum „Ionica cu lupul”, ne intrebam: il mai crede cineva? Il mai voteaza cineva?
Lucrarea prezidentiala asupra JUSTITIEI a produs consecinte, cu totul altele decat cele promise, consecinte pe care, tot Basescu le califica:

Inamovibilitate fara calitate
„…in Romania s-a dat inamovibilitate judecatorilor inainte sa li se verifice calitatea”.

Judecatori slabi sau interesati
„Asta inseamna ca judecatorul nu si-a facut treaba. Asta inseamna ca deliberat dosarul a fost intarziat pentru a nu se intra pe fond…”.

Un sfert din Justitie este securista
„…trebuie sa marturiseasca ei in fata lor! (?)…
25% din magistrati sunt din fosta Securitate”.

Justitie ca-n filme
„Sunt procurori care, din dorinta de a semana cu James Bond, transmit informatii din dosar, la presa. Oamenii acestia nu au ce cauta in magistratura. Inca din timpul anchetei, transmit lui nea Alecu, lui nea nu stiu care, informatii din dosar..”. ”
Justitie la comanda politica si interlopa
„… avem prea multe dosare prost facute de procurori… si avem prea multe dosare deliberat intarziate de judecatori”.
„ …exista prea multe situatii in care un dosar este restituit procurorului, dupa un an, dupa un an si jumatate, pe chestiuni de procedura”(!).

Justitie conectata la lumea interlopa
„Avem situatii in care judecatorii au legaturi nepotrivite cu oameni din lumea interlopa. Procurorii si politistii au acelasi tip de legaturi…”

Toate, asa cum spuneam, sunt cateva citate din cuvantarile lui Basescu la recente intalniri mai mult sau mai putin festive desfasurate in lumea celor in robe. „Justitia din Romania nu este inca suficient de credibila. Adesea sunteti in situatia de a judeca oameni mult mai credibili decat dumneavoastra, ceea ce va creeaza un dezavantaj” ne-o spune chiar Traian Basescu !

Legat de amestecul politicului in acest domeniu, la finalul unei cuvantarii, potrivit sefului statului, „Justitia din Romania va continua sa aiba probleme inca multi ani, pentru ca nici presedintele, nici premierul, nici parlamentarii nu pot intreba judecatorii despre deciziile luate”! Saraca nostalgie se simte – imposibilitatea repetarii carmuirii lui Ceausescu este mare nemultumire a „matrozului”.
Justitia romaneasca doar aderata, odata cu tara, intr-o deriva recunoscuta inclusiv de presedintele Traian Basescu, este foarte departe de integrare si periculos de aproape de esuare.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.