In 25 noiembrie ne votam europarlamentarii

In 25 noiembrie ne votam europarlamentarii

0 59Potrivit Tratatului de aderare, Romania trebuie sa desfasoare alegerile pentru cele 35 de posturi de europarlamentari pana in 31 decembrie 2007.


Dupa consultarile ce au avut loc luni la Palatul Victoria s-au desprins doua optiuni pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European: 25 noiembrie si 9 decembrie. ?In cele din urma s-a decis, sfarsitul lui noiembrie ne va prinde la urne.

Tariceanu isi asuma organizarea in bune conditii a alegerilor, nu numai din punct de vedere logistic. „Organizarea euroalegerilor este un test important pentru Romania, iar Guvernul va lua toate masurile necesare pentru a trece examenul cu brio, cu sprijinul partidelor politice”, a declarat premierul, pentru a alunga umbrele de indoiala privind corectitudinea procesului electoral, democratii acuzand inca de pe acum fraude.


Pentru a-si arata bunele intentii in privinta scrutinului din noiembrie, premierul i-a chemat, marti, pe reprezentantii principalelor partide parlamentare, la o noua discutie, in vederea stabilirii de comun acord a unor masuri pentru limitarea sau evitarea riscurilor de frauda electorala. Intrucat metoda cea mai probabila de influentare a rezultatului algerilor a fost considerata votul pe liste suplimentare, la intalnirea de marti s-a convenit ca la euroalegeri sa fie trecut pe listele suplimentare si speciale codul numeric personal (CNP) al alegatorilor. De asemenea, acestia vor fi obligati sa dea o declaratie olografa pe raspundere proprie ca nu au votat in alta parte.


PC a solicitat ca in sectiile de votare sa fie amplasate afise prin care alegatorii sa fie avertizati ca risca sanctiuni penale in cazul in care voteaza de mai multe ori si au cerut ca pe procesele verbale sa fie specificat exact numarul de semnaturi de pe listele speciale si suplimentare.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.