Impresii despre Tunisia-III

Impresii despre Tunisia-III

0 68

?


Plaja


Un nisip excelent-plin de mucuri de tigari si alte resturi dupa bunul exemplu romanesc (si acest obicei se transfera pe principiul vaselor comunicante- Nu?). O mare calda, cu adancire treptata asa cum este la Mamaia. Nu am vazut salvamari, dar am vazut vanzatori ambulanti de fructe, alune, gogosi, coliere, puieti de palmieri. Sunt deasemenea racolori de excursii cu camilele(Kadavan-karavan), ofertanti de tatuaje, vanzatori de tatuaje, si un tip cu un carnetel care vorbea numai cu localnicii si le oferea ceva ce n-am aflat. Vanzatorii de sezlonguri ofera si bauturi racoritoare (apa, sucuri reci).


Pe plaja nu exista WC-uri. Trebuie sa o zbughesti rapid la hotel daca ai o “chemare”.-iar daca acesta este rapida si drumul dureaza mult…, vezi ce faci.


Se zboara cu parasuta, fie singur fie pereche, tarasa de o barca, sunt banane plutitore tractate, schi-jet-uri, corabii de “pirati” pentru o mica coraziera de o zi pe mare la un pret destul de piparat pentru ce se ofera.


Nu se face plaje topless. Arabii vin cu familia la plaja, iar sotiile lor fac baie imbracate cu hainele cu care vin. De regula fac plaja pe o zona rezervata doar pentru ei unde isi fac un soi de corturi cu umbrele si niste materiale sau prosoape mari, unde barbatii fumeaza la narghilea iar femeile se ocupa de copii.


Romanii cu care ne intalneam fie in hotel fie pe plaje sau mare, in excursii, toti spuneau ca nu mai vin in Tunisia niciodata. Dece? Este o tara interesanta, dar neingrijita si cu servicii sub nivelul sperantelor, fata de ofertele optimiste ale agentilor de turism, semn ca nu ai trecut pe acolo niciodata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.