Impozitul minim s-a nascut ca o prostie, a trait ca o imbecilitate...

Impozitul minim s-a nascut ca o prostie, a trait ca o imbecilitate si trebuie sa moara!

0 71

„FORFETARA” sau impozitul forfetar, vopsit ulterior in impozitul minim, ramane un avorton nascut din cea mai trista si nociva combinatie politica din ultimele doua decenii, PDL si PSD. Doi ministri „dornici” Nita si Pogea groparii a sute de mii de firme au fost asistati la prohodul acestora de „dascalul” Boc care provaduia – asanarea.
Una din cele mai bune aprecieri a dezstrului Nita-Pogea-Boc este facuta de presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCI), Mihail Vlasov, care a declarat ca impozitul minim, care va fi eliminat, „s-a nascut ca o prostie, a trait ca o imbecilitate si trebuie sa moara ca atare”.
Vlasov a afirmat intr-o conferinta de presa, organizata cu prilejul reuniunii presedintilor camerelor de comert din Euroregiunea Centru – Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, ca, in opinia sa, Guvernul va elimina impozitul minim.
„Cred ca o va face. Si am sa va spun de ce: pentru ca atunci cand, la orice nivel, in orice fel de spatiu ai exista, in momentul in care iti dai seama ca ceva este o tampenie, fara fundament si fara viitor, il inlaturi. (…) Cred ca din acest motiv o va face, nu din alta ratiune. Impozitul forfetar s-a nascut ca o prostie, a trait ca o imbecilitate si trebuie sa moare ca atare”, a spus presedintele CCI.
In luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finantelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.
Vlasov a criticat Guvernul ca „sta cu spatele la mediul de afaceri” si „marginalizeaza” oamenii de afaceri.
„Nu as putea sa spun ca avem o foarte mare audienta la organele puterii, la administratia centrala. Avem audienta fizica, intram la oricare ministru, discutam, dar ma refer la sensul audientei, daca suntem ascultati sau ramanem mereu intr-un dialog a surzilor. Guvernul in sine sta cu spatele la mediul de afaceri, ori lucrul asta nu poate duce la nimic bun. Oamenii de afaceri sunt marginalizati de Guvern. Este vorba de incompetenta, plus dezinteres si, in acelasi timp, de interese prea mari ale decidentilor politici fata de interesele lor personale de afaceri”, a mai spus presedintele CCI.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.