Imobiliarii au uitat sa spaguiasca televiziunea de Pasti

Imobiliarii au uitat sa spaguiasca televiziunea de Pasti

0 184

Cu doua zile in urma, agentii imobiliari care au urmarit stirile de seara pe o televiziune de succes au avut mari probleme cu digerarea, si-asa dificila, a mielului de Pasti. O crainica numai zambet pana deunazi a renuntat pentru o clipa la ranjetul optimist si i-a lovit in moalele conturilor. Un bloc de locuinte extra-large, la preturi XXL, undeva pe la periferia Bucurestilor, nu-si gasise cumparator de la prima strigare! Incredibil! Revoltator! Inadmisibil!


Profit de aceasta ocazie sa fac un apel prezentatoarelor inconstiente ale posturilor nationale, de nisa sau locale, care isi permit sa se joace in acest fel cu nervii si profiturilor speculantilor de pe piata imobiliara romaneasca. Stimate dudui, nu mai comiteti fapte antisociale la ore de audienta! Cine va da dreptul sa naruiti sperantele a sute de mii de trepadusi imobiliari de pe piata, care gafaie toata ziua prin cartier sa vaneze apartamente la vanzare sau la inchiriere? Unde mai pui ca alte mii au facut investitii serioase in activitatea asta ingrata. Unii si-au amanetat casele sa achizitioneze cele doua telefoane de pe care suna la intamplare dintr-o scara de bloc, pretinzand ca sunt agentii imobiliare cu sediu si 30 de angajati. Putin respect, ce dracu!


Stirea a bulversat nu doar mediile imobiliare din Romania; cred ca seismul s-a resimtit pana in dependintele celui mai amarastean locatar de la bloc. Cum adica, ditamai imobilul, cu spatii mari, luxoase si extrascumpe sa nu-si gaseasca cumparator din prima? Da ce, draga, nu mai au romanii bani? Uite, cu vesti din astea de prost gust se destabilizeaza o tara intreaga!


Pentru ca barfele si zvonurile colportate pe tarabele imobiliare ne privesc pe toti, in egala masura. Achizitiile si vanzarile de pereti sunt o afacere nationala, iar dreptul de a cere preturi exorbitante pentru niste ogeacuri prapadite ar trebui inscris in Constitutie, alaturi de alte bagatele cum ar fi libertatea de opinie sau dreptul la viata. N-ar fi rau daca trendul ascendent al preturilor ar fi inclus in topul increderii nationale, imediat dupa Biserica si Armata. Poate chiar inainte. Daca nici macar Patriarhul nu-ti poate garanta 100% rascumpararea pacatelor si dobandirea vietii vesnice, o certitudine ramane de beton in Romania: aceea ca preturile imobiliarelor vor creste necontenit. Te poti pricopsi cu insomnii grele, muscat de indoiala ca mai exista viata dupa moarte, dar te poti culca linistit stiind ca maine un apartament va valora precis mai mult decat azi. E drept ca locuinta cu pricina e taman aia pe care n-o ai, dar ce importa! Trendul e trend, si treaba lui e sa fie erect tot timpul. Masculul imobiliar din Romania sufera de priapism.?


Prin urmare, propun penalizarea drastica a crainicei destabilizatoare si desfacerea imediata a contractului de munca, pentru incalcarea grava a increderii populatiei in valorile imobiliare. In plus, becisnica gurista de pe sticla a nesocotit flagrant deontologia meseriei pe care o presteaza si a renuntat brusc sa mai fie consecventa cu ea insasi. De ani de zile, prezentatoare rujate si mieroase ne tin le curent cu preturile la case, garsoniere si apartamente decomandate, de parca am fi 22 de milioane de actionari la fondul locativ al Romaniei. Seara de seara, cate o duduie cu gura pana la urechi citeste pe nerasuflate estimari optimiste despre incasarile marilor agentii imobiliare, devenite intre timp mari proprietare si uriase constructoare de cartiere rezidentiale la cheie.


Prosperitatea lor ni se comunica natural, de parca ni s-ar citi din propriul extras de cont. Crainicei i se umezesc ochii cand ne dezvaluie detalii despre termopane, terase suspendate, parcari ingropate, gradinite private in interiorul ansamblului arhitectonic. De parca suntem 22 de milioane de locatari, cu bagajele la usa, asteptand sa parasim vechea locuinta stramta si neincalzita pentru a ne muta de maine in spatii primitoare, scaldate in soare si in lumina filtrata discret de transperante la moda.


Acum doua zile, dupa ani de optimist imobiliar livrat la stirile de seara, televiziunea cu pricina – dar toate fac la fel, sa stiti – a incetat brusc sa ne mai zdrangan in urechi cheile apartamentelor si ne-a comunicat primul semn de boala al sistemului.


Daca nu-i decat o gluma intarziata de 1 aprilie, atunci marii rechini imobiliari a patriei, luati cu pregatirile de Pasti, au uitat pur si simplu sa verse in contul televiziunilor taxa de publicitate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.