Imaginea din spatele …imaginii!

Imaginea din spatele …imaginii!

0 63

?


Fatarnicie numele tau este STATUL! Ma rog autoritatile STATULUI.?


Clasa politica, indiferent de pozitie (Guvern, Parlament, autoritati publice centrale sau locale si chiar inalt functionar public !?)) sau? opozitie (?) cand vine vorba de defrisari, de viituri sau alunecari de teren – ?arata cu degetul democratia!


Retrocedari, profit cu orice pret, proprietate privata etc., se arata cu degetul democratia!


Asa ca el, bietul STAT, ce sa faca? Arata cu degetul democratia! ?


Totusi iata ce este dincolo de vorbarie:


·??????? 90% din fondul forestier se afla in proprietate publica (a statului si a localitatilor), cantitatea anuala de masa lemnoasa ce va fi exploatata se stabileste de catre stat (se voteaza in Parlament), exportul de busteni (Romania este singura tara din Europa care inca mai exporta busteni) este reglementat de stat (a existat si un tarif de 8 euro/mc (?), perceput ba pentru partid, ba in nume propriu?)


Aceasta nu poate fi decat: fie fatarnicie, fie prostire in fata, fie si una si alta!


·??????? Sistemul national de irigatii a plecat pe apa sambetei din doua motive principale; furtul si pretul metrului cub de apa, pentru udat, corelat cu faramitarea marilor exploatatii agricole, datorita retrocedarii proprietatilor, carevasazica cam tot democratia este „di” vina.


Ce este in spatele vorbelor; sistemul de irigatii a fost furat nu numai cu largul concurs al statului ci si, aproape in totalitate, in beneficiul? clasei politice. Toate, dar absolute toate materialele sustrase au fost valorificate fie prin intermediul marilor combinate siderurgice interne, apartinand la vremea respective statului (si capusate de politicieni). Exportul a inregistrat cele mai banoase afaceri din „deseuri”, toate acestea in baza legislatiei adoptata de catre clasa politica – sigur in contrapartida cu tariful pentru licenta (se vorbea prin targ de 2$/t de aluminia sau de fier, sau de plumb etc.


Pretul mare ce nu poate fi platit de micul propietar taran (fermier) este des invocat dar informatia ca statul german si cel austriac, de exemplu, (capitalisti pur sange) dau apa gratis e pazita? aproape ca secretul de stat. Trebuie multumit presei, cu ajutorul careia s-a aflat si diferenta la pretul? pentru un kw/h platit de un baiat destept si un taran prost (dupa unii conducatori) sau doar al nimanui????????????????????????????????????????? ?????????


·??????? Romania a devenit tara gunoaielor aruncate ,de regula, in vecinatatea marilor orase. Autoritatile statului? se infoaie, incordandu-si muschii in fata camerelor tv. Memoria acestora (a camerelor tv) a arhivat doi primi-ministri ratoindu-se, la intrarea in Bucuresti, spre…. gunoaie si un presedinte – primsecretar de partid – in fruntea coloanei de “patroni” zambind viclean la gandul imaginilor cu basculante de mare tonaj carand gunoaiele la apelul presedintelui. Ha,ha ,ha ce de voturi! Ce de coate isi va da boborul”a-i vazut bre al naibii presedintele!”.


Fatarnicie, imagine gaunoasa si o jenanta sau mai degraba o nemernica tentativa de prostire in fata.


Iata de ce:  • marea majoritate a gunoaielor provin din demolari executate de firme de casa,firme care chiar din faza de ofertare a lucrarilor (apropos si de libera concurenta!)nu si-au facut probleme cu plata catre groapa de gunoi;

  • in anumite faze de executie sau la darea in functiune, Statul ,prin autoritatile publice locale, prin Inspectoratul de Stat in Constructi, s.a.m.d. a avut si are posibilitatea verificarii (simplu si eficient) a predarii la groapa a gunoaielor.

(4)Sigur ca? exemplele, situatiile, de acest gen sunt mult mai multe (poate chiar aceasta este caracteristica atitudinii de zi cu zi a guvernantilor), dar mai mult ca sigur ca ce era de demonstrat a fost demonstrat, motiv pentru care inchidem lista cu ultima? dare in stamba, care s-a produs la moartea patriarhului BOR-ului, prefericitul in pomenire Teoctist.


Ce pacat ca nici-o televiziune nu a prezentat pelerinajul (si asa destul de penibil) oamenilor politici folosind imagini sincron astfel:  • Ion Iliescu, langa catafalc,? cu lumanarea intr-o mana si facand semnul crucii, cu cealalta mana, pe jumatate de ecran, iar pe cealalta jumatate ,acelasi, Ion Iliescu marturisind-si crezul de liber cugetator;

  • Premierul Tariceanu ,preocupat si marcat anuntand doliul national,in paralel cu acelasi premier ,superior si distant, enumerand cele zece prioritati ale Romaniei intre care sublinia (cu o uriasa suficienta si micime!) ca nu intra sportul dar in care, din pacate, nu intra nici Biserica;

  • Traian Basescu, demn, marcat de moment, depunand decoratia la catafalcul raposatului, in paralel cu acelasi Traian Basescu persifland? lantul uman care inconjura multdoritul amplasament al Catedralei Mintuirii Neamului, din Parcul Carol, si hahaind a rade intrebat cand si unde, in calitate de primar general al Bucurestiului se va pronunta privind un alt eventual amplasament pentru Catedrala.

Inrebarea ar fi: pana unde? pana cand?


Sigur ca ei pot continua la nesfarsit! Sigur ca noi mai putem suporta!


Dar nu e PACAT?!?!?!


???????


Ion GH. Cumpana??????


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.