Ilie Sarbu, noul presedinte al Senatului

Ilie Sarbu, noul presedinte al Senatului

0 167

In urma retragerii lui Nicolae Vacaroiu, devenit Presedinte al Curtii de Conturi, senatorii au trebuit sa-si aleaga, pentru foarte scurt timp, un nou presedinte. Cum senatorii PD-L si PRM nu au participat la vot, parasind sala, alegerea aveau s-o faca pesedistii, majoritari in fata celrolalti prezenti, PNL si UDMR. Social-democratii l-au propus pe senatorul Ilie Sarbu, fost ministrul al agriculturi in Guvernul Nastase. Sarbu l-a avut drept contracandidat pe senatorul PNL Radu Campeanu, aflat la ultimul mandat in Parlament, intrucat la alegerile din noiembrie nu va mai candida.
Intrucat la prima incercare nu s-a putut obtine majoritatea de voturi necesara pentru alegerea presedintelui, 69 de voturi exprimate in favoarea unui candidat, votul a fost reluat, presedinte fiind desemnat candidatul care a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti.
In urma numararii voturilor exprimate de senatori in al treilea tur , Sarbu a ob?inut 45 voturi, iar Campeanu 33 voturi, scorul fiind similar cu cel inregistrat in al doilea tur.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.