Ileana Postolache ( PNȚCD): ,,…mă simt în sfârșit, cetățean și contez!” (...

Ileana Postolache ( PNȚCD): ,,…mă simt în sfârșit, cetățean și contez!” ( I )

3 97

Inspirați de  citatul lui Petru Rareș ,,Vom fi iarăși ce-am  fost și mai mult decât atât!’’ –  PNȚCD Brașov își propune revenirea pe scena politică și în Brașov. Unul dintre candidații partidului  Ileana Postolache și-a explicat public de ce a ales PNȚCD și apoi a prezentat, din perspectiova dânsei, istoricul acestuia convulsiile prin care a trecut partidul în perioada recentă, așteprtările proiectele. Iata ce spune doamna Ileana Postolache:
„După  ani de neputință, frustrare, tristețe, furie, dezamăgire, durere, toate amestecate la un loc, m-am lăsat in voia sorții. Nu mi-am mai propus nimic si nu am mai avut așteptări.
M-am decis sa iau ce mi se așterne in față. O serie de întâmplări din ultimii ani, parca aranjate de cineva cu mâna, mi-au îndreptat pașii spre țărăniști, în luna martie. Am citit trei zile istoria partidului, trecuta si recenta, am cântărit bine de zece ori și am tăiat odată: ,,-Daca îmi promiteți campanie la nivel național de strângere de semnături pentru salvarea pădurilor, acum semnez adeziunea!’’.

Promisiunea am primit-o pe loc, adeziunea am semnat-o o săptămână mai târziu, la Brașov. Așa este regulamentul. Am fost întrebată ce funcție vreau în noua organizație județeană. Secretar, am răspuns simplu. De ce doar secretar? Pentru simplul fapt ca nu mă interesează funcțiile. Cer doar sa fiu lăsată să muncesc, sa fac ceva pentru țară, alături de ceilalți.
,,Ceilalți’’, au fost doar unul singur, o doamna, Laura Bratosin. O doamna si jumătate, caldă, inteligenta, veselă si optimista, dezamăgită si ea la rândul ei de multe. Si am plecat la drum împreuna.
Doua femei si toata libertatea de decizie. Găsit sediu nou, carat arhiva evacuată din sediul vechi de 30 de ani, central, pierdut intenționat de către ‘’foștii’’ prin neplata chiriei, arhivat cu responsabilitate documentele vechi, luat totul de la capat si de la zero.  Din doi țăraniști am am ajuns patru, apoi zece, apoi treizeci, cincizeci, o sută și de atunci tot creștem. Si creștem frumos cu oameni simpli, calzi, educați si prietenoși. Nici nu va imaginați cât de reconfortant este să simți ca în sfârșit, contezi și tu undeva și ți-ai găsit locul.
Aceasta este prima mea campanie electorala, traita in miezul si febra evenimentelor. Cu uimire si incantare m-am descoperit pe mine. Cunostinte si informatii de mult uitate, rasar la suprafata, se leaga si capata sens.Frumoasa si provocatoare, munca de echipa in campanie, imi aduce satisfactii nebanuite. Sunt bucuroasă. După ani de deriva, o piatra de pe suflet, mi s-a luat: mă simt în sfârșit, cetățean și contez! 

Campania online sau pe strada a scos la iveala confuzii lemari ale oamenilor, lipsa de informatii elementare, opinii absolut aberante. Ignoranta, lipsa de logica, de exercitiu al gândirii, si multa rautate, m-au determinat sa aduc catevalamuriri absolut necesare.

1. ,,De ce n-ati fost in stare timp de 20 de ani sa faceti ceva? Sau, n-ati murit inca? Lasa ca va stiu eu, promiteti in campanie si dupa aia sunteti ca ceilalti. Asa ati promis s iacum 4 ani si nu v-ati tinut de cuvant… Multe mizerii si scandaluri au fost la voi la partid, aici în oras, si lumea le stie

Răspuns: Daca nu esti in parlament, nu estipartidparlamentar, nu poti face nimic. Ca intri in parlament ai nevoie de 5% la locale. Localele sunt foarte importante. Stabilesc jucatorii de la alegerile parlamentare. Nu aveam cum sa onoram promisiunile de acum 4 ani, pentru simplul motiv ca nu am obtinut 5% si deci nu am intrat in parlament!
Decimat de servicii prin infiltrati, prin tensiuni create artificial si scandaluri interminabile, lupte interne farasens, PNTCD a fost scos de pe marea scenapolitica si tinut in afara ei timp de 20 de ani.
Presedintele Aurelian Pavelescu a fost contestat, atacat si tarat prin tribunale, ani de-a randul. Din 2010 pana in 2013 si din 2013 pana in 2017… Nici astazi nu are liniste. Declaratiile d-lui Pavelescu referitoare la atacurile din interior si din exteriorul partidului sunt toate reale.
Am avut ocaziasa le verific pe viu: in judetul Brasov din 47 de organizatii comunale si 10 orasenesti, deci din 57 de organizatii in total, intr-un judet mare si important ca Brasovul, au mairamas doar 6. Membri vechi se intalneau la sedintele doar ca sa-l dea jos pe presedintele Pavelescu, sa-l schimbe cu altcineva, niciei nu stiau cu cine – textual din procesele verbale de la sedinte:  ,,nu avem cu cine sa-l inlocuim pe Pavelescu”.  S-au distrus 51 de organizatii numai in Brașov. Va inchipuiti ce e in tot Ardealul?

De cand la Brasov sunt alti oameni, de cand nu a mai ramas picior de #anti-Pavelescu, vine lumeasine spune… ca au fost ofiteri in conducerea organizatiei judetene, ca nu s-a platit chiria cu anii in mod intentionat, sa se piarda cladirea pentru ca cineva din oras este interesat sa puna mana pe ea, ca s-a facut cheta chipurile sa se adune banii de chirie, dar presedintele a fugit cu banii oamenilor, ca nu si-au platit angajatii, ca au facut tot felul de afacer idubioase …
Au ras organizatia la zero! Iar noi reconstruim de la zero! Asa au decimat, identic si la fel, toate organizatiile in special in Transilvania, cu scopul bine determinat de subminare a miscarii nationaliste. Da, este adevarat. Au fost ticalosi infiltrati in organizatiile din tara, care si-au facut de cap. Lumea era pe buna dreptate suparată. Dar acum nu mai sunt aceste motive.

2. Voi, partidul asta, ce fel de partid sunteti? De stanga sau de dreapta?
Partidul este de centru dreapta. Initial in perioada interbelica, a fost de stanga. In anii ’90, după moartea lui Corneliu Coposu, a trecut într-o zonă de confuzie ideologică, aparent creștin-democrată, dar de fapt neo-liberală, total opusul a ceea ce fusese PNȚ! Pe bresa de incredere dintre partidele de stanga si de dreapta de pe scena politica de la noi, PNTCD-ul se potriveste ‘’manusa’’ Romaniei.  
De centru inseamnand masuri de stanga, dar si de dreapta. Pana la urma, notiunile de dreapta si stanga au fost inlocuite cu notiunile de globalism (neo-marxism) si suveranism (nationalism).
Asistam la o lupta dura intre globalisti si suveranisti, intre neo-marxisti si nationalisti. PNTCD este partid conservator, nationalist–suveranist. PNTCD a facut România Mare !  
Iuliu Maniu a avut un rol hotărâtor în realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, dar discursul său de la Albă Iulia şi contribuţia marelui om politic ţărănist au fost trecute sub tăcere în perioada comunistă pentru că nu i se putea ierta faptul că după al doilea război mondial el a fost simbolul rezistenţei anticomuniste din România.

Va urma

I.R.

COMENTARII

 1. Gelulache,
  lache vine de la ”Serviciu-lache” cumva?
  La Brasov era un ingreg musuroi.
  Dupa ce ati ”termitat” ca termitele, sediul, banii, bunurile partidului, v-ati dus la ”Cio-lanache” pe la altii?
  Fripturist si tu?
  Generatia 2000-2010 sau de dinainte?
  Cu grade?
  Cat de mari?
  Mai, sa fie!

  Te citez, daca nu ti-ai dat inca seama:
  ”De unde apar „galonatii” ăștia!? Din ce haznale?
  Că, istoric, sunt deja la tomberon. UN ULTIM „ZVÎC”?”

  CA LA NOI IN PARTID NU MAI PUNETI #BABaieti PICIORUL!
  Capisci?
  Muta-ti gandul si interesul: N-AVEM !!

  Daca nu va potoliti, va dam si cu numele…
  Ca vine lumea si ne spune… de te iei cu mainile de cap, ma Lache!
  Partile ”sensibile” le-am ascuns de jena publicului, dar daca ne mai calcati mult pe bataturi,
  ne dezbracam de caracte si dam numele, ca nu ne doare tastatura..

  Ileana – pentru tine, Doamna Inginer!

 2. De unde apar „țărăniștii” ăștia!? Din ce haznale? Că, istoric, sunt deja la tomberon.
  UN ULTIM „ZVÎC”!?

  • ….. lache tot nu te lasi si comentezi aiurea ti-ai facut un sens in a comenta cred ca tu vorbesti din tomberon ca acolo esti …

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.