ICA Ghimbav va fi “infiata”?

ICA Ghimbav va fi “infiata”?

0 49

Se zice – dar cate nu s-au zis ! – ca saptamana aceasta se rezolva definitiv si situatia aeronauticii brasovene, sectorul constructii, reprezentat pe la noi prin judet de ICA Ghimbav. Adica este vorba de restul de actiuni detinute de stat. Se zice ca ce se va petrece saptamana aceasta ar fi ultima strigare, si astfel i se va gasi lui nenea Eurocopter pereche suava, cu haine fosnind interes pentru actualul si viitorul obiect de activitate al fabricii.
Am spus “viitorul” pentru ca ramura franceza a concernului sus-amintit vrea sa-si lase concetatenii someri, mutand langa Brasov intreprinderile franceze care se ocupa de mentenanta, reparatiile si reviziile aparatelor lor zburatoare.
Se pare ca, la fel ca finlandezii cu Nokia lor, si francezii au ajuns la concluzia ca romanasul poate fi mult mai lesne jupuit de piei decat frantuzul de acasa, astfel devenind nerentabila activitatea in Franta in sensul aratat mai sus.
ICA Ghimbav este unul din ultimele bastioane ale industriei brasovene, daca nu chiar ultimul in functiune. Gandindu-ne si la viitorul aeroport international brasovean, nu ar fi oare de dorit ca aceasta intreprindere sa ramana in continuare in functiune, cu profilul ei, poate chiar cu extinderea acestuia?
Un lucru care ar fi spre profitul situatiei Brasovului si cetatenilor sai in perspectiva urcarii in ierarhia marilor orase ale tarii, in care, din loc fruntas, a luat-o postrevolutionar periculos de rapid la vale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.