„…IAR TU IA SAMA CA TRUFIA A PIERDUT PRE MULTI !”

„…IAR TU IA SAMA CA TRUFIA A PIERDUT PRE MULTI !”

0 375
Catedrala Mântuirii Neamului, în sine nu este blamabilă, ca si intenţia Bisericii Ortodoxe de a construi un edificiu grandios. Ca şi catolicismul, ortodoxia este o religie a comunităţii, iar o biserică de mari dimensiuni poate întări mandria si solidaritatea dintre credincioşi. Desi sincer vorbind, nu-i deloc originala, ci doar o biserica obisnuita, ca oricare alta, dar la proportii gigantesti (ca sa nu zic, matahaloasa!)
Însă altceva acum deranjeaza: modul în care ierarhii ortodocşi strâng banii pentru catedrală care a început să oripileze, cu chetele făcute la diversele pelerinaje si presiunile asupra preoţilor de a face rost de bani mulţi, cât mai repede.
Goana smintită după arginţi pare prioritară pentru biserică si pentru incruntatul ei pastor, Iar reacţia cel puţin stângace la tragedia din clubul Colectiv, conjugată cu reacţii frizând imbecilitatea ale unui grup de habotnici (ce au au văzut în incendiu stâlpul de foc trimis de Domnul din cer să mistuie Sodoma ), au generat o indignare legitimă, chiar dacă pe alocuri excesivă. CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI3
Poate că patriarhul va muri împăcat cu gândul că a terminat in timp record  catedrala. Ei si?  Dar zidirea din piatră riscă să surpe trupul viu al Bisericii stramosesti, alcătuit din preoţi şi credincioşi deopotrivă.
Asprimea nepotrivita a Prea Fericitului,nefericeste multe suflete sincer credincioase, dar mai ales de ieri a intaratat stupid impotriva Dumisale  toata presa romaneasca. Care e rea si orgolioasa, mult prea fericitule vanitos, distant si diktator! De ieri n-as vrea sa fiu in straiele aurite ale prea Sfintiei Tale terestre (cata mai e…) Adevaratul pericol e altul!
Datorita incapatanarii si nemasuratei ambitii a Patriarhului, să nu ajungă cumva Catedrala Mântuirii Neamului doar un edificiu grandios în care vor intra mai mulţi turişti decât cei care vin să se roage. Degeaba atunci, atata zdroaba acum …(Sisoe, adj. Celui de Sus )

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.