Iar se opresc lucrarile la autostrada Transilvania

Iar se opresc lucrarile la autostrada Transilvania

0 73


Lucrarile la Autostrada Transilvania se sisteaza din nou. Motivul? Clasic: iar s-au terminat banii. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ca a epuizat bugetul autostrazii Transilvania, Brasov-Bors, pentru 2008, iar ?n aceste conditii lucrarile ar putea fi stopate,


„Am cheltuit bugetul pe 2008 si nu mai avem bani sa platim nimic pentru autostrada Transilvania. Cu alte cuvinte, compania nu mai are bani sa finanteze lucrarile”, a afirmat directorul general al societatii, Mihai Grecu.


Bugetul alocat pe acest an nu acopera nici macar intreaga valoare a lucrarilor executate, Ministerul Economiei si Finantelor alocand bani mai putini decat s-au solicitat. Companiei americane I s-au platit in acest an 140 milioane euro, reprezentand un avans in cuantum de 30% din valoarea lucrarilor programate pentru 2008.


Pana la limpezirea apelor, Autostrada va deveni din nou obiect de disputa electorala. Unii vor promite fonduri pentru continuarea lucrarilor, altii vor cauta disperati sa le gaseasca iar altii vor scotoci prin articolele Contractului, doar-doar s-o gasi ceva care sa rastoarne totul cu susul in jos.


Si cu toate acestea, Compania de Drumuri sustine ca Autostrada va fi gata la teremen, adica in 2012, adica in cealalta Campanie electorala. Oare cine va taia panglica?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.