Hunedoara: narcise la poalele Retezatului

Hunedoara: narcise la poalele Retezatului

0 109

Mii de narcise au inflorit si asteapta sa fie vazute de turisti, la acest sfarsit de saptamana, in localitatea hunedoreana Salasu de Sus, cu ocazia celei de-a noua editii a Festivalului Narciselor, manifestare organizata pentru promovarea acestei zone situate in imediata vecinatate a Parcului National Retezat.
”Dupa ploaia de acum trei zile, poiana arata extraordinar. Sunt mii de narcise care au inflorit si care pot fi vazute doar in aceasta perioada a anului. Pentru ca este un moment special, turistii pot culege una-doua flori pe care sa le duca acasa, pentru a-si aduce aminte de aceste locuri”, a declarat, vineri, primarul comunei Salasu de Sus, Sorin Marica.
Poiana narciselor are o suprafata de aproape 20 de hectare, fiind situata intre localitatile Salasu de Sus si Nucsoara, la poalele Retezatului, accesul putandu-se face si cu masina.
Oamenii locului spun ca primele narcise au fost aduse la Salasu de Sus in anul 1900 de un cetatean olandez. Iubite de localnici pentru florile si parfumul lor, narcisele au fost protejate si au ajuns sa se dezvolte in perimetrul dintre cele doua sate.
Preambulul Festivalului Narciselor a fost facut, vineri, la centrul de vizitare a Parcului National Retezat, unde a fost sarbatorita Ziua Biodiversitatii, urmata de o excursie, pe jos, spre Cetatea Colt, la care au participat peste o suta de elevi de la mai multe scoli si licee din judetul Hunedoara.
Autoritatile locale au pregatit, pentru duminica, un spectacol de muzica populara in care vor evolua artisti cunoscuti ai folclorului romanesc.
Traditiile zonei vor fi prezentate la Targul Narciselor, organizat in centrul comunei Salasu de Sus.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.