Hartuirea sexuala la control si la IJP Brasov

Hartuirea sexuala la control si la IJP Brasov

0 128
Niciuna din cele 222 de angajate politiste din Brasov nu a facut plangere pentru discriminare la locul de munca. O echipa de la Ministerul de Interne si Inspectoratul General al Politie Romane verifica la Brasov eventualele cazuri de  discriminare si hartuire  in randul politistelor. Actiunea se desfasoara in intreaga tara si a fost declansata de mai multe acuzatii de viol facute de femei-politist la adresa superiorilor.
Echipa formata din doi specialisti din cadrul Aparatului central  al MAI si inspectoratul General al Politie Romane a sosit luni dimineata la Brasov pentru a verifica eventualele cazuri de discriminare si hartuire  in randul politistelor. Controalele vizeaza atitudini neconforme reglementarilor in vigoare in relatia sef-subordonat si practici  discriminatorii in raport cu angajatele, a confirmat comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Brasov.
Mai multi lideri din Sindicatul National al Agentilor de Politie s-au aratat ofensati de aceste controale si de chestionarele la care trebuie sa raspunda politistele. La Brasov, liderul de sindicat al Politiei Judiciare Brasov Danut Pupaza spune ca, pana in acest moment nu s-au identificat probleme, dar refuza sa fac aprecieri despre aceste intrebari:   
Controalele dispuse de ministrul de Interne Radu Stroe vin in urma unor scandaluri care au scos la iveala posibile cazuri de viol si hartuire sexuale ale caror victime au fost politiste din cel putin 2 judete ale tarii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.