Harmanul va avea spital

Harmanul va avea spital

0 60

Se pare ca incet, dar sigur, lucrurile vor intra pe un fagas normal, din punctul de vedere al „sanatatii” din judetul nostru. Cel putin asa promite ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care s-a aflat zilele trecut in teritoriu. Acesta a vizitat amplasamentul pe care va fi construit Spitalul Clinic Judetean Brasov. Cu ajutorul unei finantari guvernamentale, acest amplu proiect prevede darea in folosinta a trei spitale care vor avea dotari de ultima ora.
Primul pas a fost facut prin operatiuniile de modernizare la Spitalul Judetean. Al doilea pas este construirea unui spital nou la Harman. Referitor la acest lucru, Eugen Nicolaescu a declarat:” Pe cele 12 hectare va fi construit Spitalul Clinic Judetean Brasov, care va avea o suprafata desfasurata de aproape 65.000 mp si un numar de 462 de paturi. Ca regim de inaltime, va avea doua etaje subterane, parter si trei etaje. Valoarea investitiei, cu tot cu TVA, va fi de 420 de milioane de lei, iar durata de realizare va fi de maximum 48 de luni. Din acest considerent am pus in caietul de sarcini un criteriu de punctaj mai mare pentru firma care reduce timpul de executie. […] Daca nu vor mai fi greutati, speram ca in luna august vom reusi sa semnam contractele si, mai departe, cu sprijinul autoritatilor locale, ale Consiliului Judetean si ale Primariei Harman, sa putem sa declansam procedura de constructie efectiva. Sper ca acest lucru se va intampla in lunile octombrie sau noiembrie”.
Prezent alaturi de Nicoleascu la vizita de la Harman, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu a declarat: „Poate o sa reusim sa realizam o colaborare cu Primaria Brasov. Poate ca vom reusi sa facem impreuna Spitalul pe care oricum dorim sa il construim la Marzescu.”

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.