Haos organizatoric la summitul de la Copenhaga

Haos organizatoric la summitul de la Copenhaga

0 62

Peste 1.000 de reprezentanti guvernamentali, ONG-isti si jurnalisti au format, marti, o coada imensa in fata complexului Bella Center, pentru a obtine legitimatie de intrare pe baza acreditarii obtinute in prealabil din partea secretariatului ONU.
Cea mai importanta saptamana a summit-ului de la Copenhaga a debutat luni cu un cosmar logistic la intrarea in complexul Bella Center, pe fondul unor erori grave de organizare a reprezentantilor ONU. Acestia au scapat de sub control numarul acreditarilor acordate, iar luni au decis sa refuze fara avertisment accesul pentru sutele de noi delegati si jurnalisti abia sositi la Copenhaga.
Peste 1.000 de reprezentanti guvernamentali, ONG-isti si jurnalisti au format o coada imensa in fata complexului Bella Center pentru a obtine legitimatie de intrare pe baza acreditarii obtinute in prealabil din partea secretariatului ONU.
Intinsa pe aproape 500 de metri, coada a inaintat cu viteza melcului timp de circa doua ore, dupa care accesul a fost suspendat complet. Doar cativa norocosi au reusit sa intre in primele ore ale diminetii, restul ramanand afara, in frig si inghesuiala, timp de peste noua ore, fara ca oficialii ONU sa se sinchiseasca sa dea explicatii. Initial, delegatilor li s-a transmis prin intermediul fortelor de ordine ca sistemul informatic de acordare a legitimatiilor de acces a intrat in colaps, insa informatia a fost infirmata ulterior.
In invalmaseala generala de marti dimineata au fost prinsi inclusiv delegati cu legitimatii de intrare, intre care reprezentanti guvernamentali si VIP-uri precum Sir Nicholas Stern, autorul celebrului raport privind costul urias al inactiunii impotriva schimbarilor climatice.

Noi, romanii, ar trebui sa topaim de bucurie ca mari nereguli se mai intampla si la altii. dupa regula caprei vecinului, Insa in vreme ce la altii caprele behaie mai rar de foame, la noi asa ceva este regula generala, asa ca mai usurel cu rasul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.