Handbal feminin, Campionatul Mondial 2015, România, în grupă cu Norvegia, Spania și...

Handbal feminin, Campionatul Mondial 2015, România, în grupă cu Norvegia, Spania și Rusia!

0 386

Naționala feminină de handbal a României va evolua în Grupa D la Campionatului Mondial de anul acesta, din Danemarca, alături de Norvegia, Spania, Rusia, Porto Rico și Kazahstan, potrivit tragerii la sorți efectuate miercuri, la Kolding

Norvegia este dublă campioană mondială (1999, 2011), Spania este medaliată cu bronz în 2011, iar Rusia are patru titluri (2001, 2005 — după finala cu România, 2007, 2009). Totodată, Norvegia este campioana europeană și olimpică en titre, iar Spania este vicecampioană europeană și medaliată cu bronz la JO 2012.
Meciurile din Grupa D se vor desfășura la Frederikshavn, Mondialul urmând să se desfășoare în perioada 5-20 decembrie.
Tricolorele vor debuta pe 5 decembrie, cu Porto Rico, iar celelalte meciuri din grupă vor fi Spania — Kazahstan și Norvegia — Rusia. Pe 7 decembrie, echipa României va înfrunta formația Kazahstanului, alte meciuri fiind Rusia — Spania și Porto Rico — Norvegia. În data de 8 decembrie, România va da piept cu Spania, alte meciuri fiind Rusia — Porto Rico și Norvegia — Kazahstan. Pe 10 decembrie au loc partidele România — Norvegia, Kazahstan — Rusia, Spania — Porto Rico, iar pe 11 decembrie România va înfrunta Rusia, alte partide fiind Porto Rico — Kazahstan și Norvegia — Spania.

Primele patru clasate se califică în optimile de finală.
România s-a calificat la turneul final după un baraj cu Serbia, învingând cu 32-26 în deplasare și pierzând cu 24-28 la Cluj-Napoca.
Celelalte trei grupe sunt:
Grupa A (Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia;
Grupa B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola;
Grupa C (Kolding): Brazilia, Franța, Argentina, Coreea de Sud, RD Congo, Germania.
Brazilia este campioana mondială en titre, iar Serbia este vicecampioana. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.