HABOTNICIE INTERESATA

HABOTNICIE INTERESATA

0 110

?


Ma intreb, fara speranta de raspuns: de ce chinuiesc popii pe Dumnezeu ? Se cred asa de aproape de rai, incat locul in care traiesc si se imbuiba li se pare prea departe ca sa poata interveni in activitatile lor ?


Stiu, daca ar fi sa o luam pe cinstite, cele mai multe capete ale BOR ar trebui sa cada.Si ei stiu asta Caci, ca si la cei laici, nu puteai exista, pe vremea comunismului, in functii inalte daca nu dadeai cu soapta. Si nici sa te plimbi la studii prin strainataturi occidentale. Sau pentru orice alte interese.


?Insa popii, fiind oamenii lui Dumnezeu, trebuiau sa renunte la mariri si sa ramana cinstiti, cum unii dintre ei au avut curajul sa o faca. Pacat ca au fost foarte putini.


Si vin acuma capii Bisericii sa-mi spuna ca nu am dreptul la opinie si la judecarea lor, ca ei sunt intangibili si ca doar Cel de Sus ii poate judeca. Si ca isi vor organiza ei tribunalul lor, probabil la vreo noua manastire Secu.


Ia sa-i intreb eu: nu printre noi traiesc, pe acest pamant ? Nu trebuiesc sa ne fie exemple indrumatoare spre binele propovaduit de Dumnezeu ?


Daca stii ca ai dosar, chiar pitit din varii interese laice, daca stii ca ai calcat taina marturisirii, macar taci naibii din gura si incearca sa-ti speli petele constiintei uitand de cele lumesti.


Iar daca ar avea un strop de onoare in constiinta, toti patatii ar face bine sa-si dea demisia si sa se retraga in post si rugaciune, lasand locul altora, mai tineri si neatinsi de “obligatiile” vremurilor comuniste.


?


Mai pot eu oare pupa mana de preot ? Mai merita ei sa fac asa ceva ?


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.