Guvernul Dăncilă a pus „bazele” unui virtual conflict interetnic în România!

Guvernul Dăncilă a pus „bazele” unui virtual conflict interetnic în România!

0 211

Societatea Cultural-Patriotică Pro Maramureş „Dragoş Vodă” din România a aflat din presă despre faptul că Guvernul roman, în urma unei întrevederi Viorica Dăncilă – președintele UDMR, Kelemen Hunor,  a adoptat, printr-o ordonanţă de urgenţă, Codul Administrativ al României, în varianta propusă de UDMR, act normativ care, nu demult (toamna anului 2018), a fost considerat neconstituţional de către Curtea Constituţională a României.

Considerăm de la bun început că acest fapt este o decizie de stat înfrânt, pe timp de pace!  Responsabilitatea îi revine Guvernului Dăncilă care a pus astfel statul naţional român şi Constituţia României într-o situaţie înjositoare şi lipsită de demnitate naţională.
Practic, prin acest Cod administrativ se ignoră şi se nesocotesc prevederile Legii fundamentale a României – Constituţia ţării noastre, în care se spune clar că limba română este limba oficială a României şi că doar  „în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând unei minorităţi naţionale au o pondere semnificativă se asigură folosirea limbii minorităţii naţionale respective în scris şi oral în relaţiile cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu serviciile publice deconcentrate, în condiţiile prevăzute de legea organică”, conform art. 120 alin. (2) din Constituţie.

Este deosebit de ruşinos pentru un guvern ca să adopte, constrâns în urma unei întrevederi, în regim de urgenţă, un act legislativ care loveşte în Constituţia României şi în demnitatea cetăţenilor acestei ţări, constrânşi prin acest act să înveţe toate limbile minorităţilor naţionale pentru a putea accede într-un post în administraţie şi pentru a relaţiona cu un funcţionar administrativ în limba română, dacă acesta este minoritar şi solicită să i se adreseze în cealaltă limbă oficială, nu în româneşte. 

S-au pus astfel bazele, legale de acum, ale unui cadru conflictual interetnic în România, de adâncire a separatismului lingvistic, cultural, pe planul relaţiilor umane, pe plan teritorial administrativ, şi, evident, s-au pus bazele disoluţiei autorităţii statului român în unele zone ale ţării. 
Se cunoaşte faptul că UDMR urmărește de multi ani  introducerea formularelor bilingve în administraţie, fapt ce determină deteriorarea statutului de limbă oficială al limbii române si autoizolarea lingvistica a maghiarilor de la noi. 
Apoi, formularele bilingve se vor extinde şi în cazul celorlalte minorităţi naţionale. Se fac presiuni de către UDMR şi pentru introducerea caracterului obligatoriu al limbii maghiare în instituţiile prefectului şi în serviciile publice deconcentrate ale ministerelor,pentru doar 6,1% din populatia tarii !!

Preşedinte,  Vasile Iuga,
Consilier ştiinţific,  Dr. Vasile Lechinţan

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.