Guvernul Cioloș a falsificat datele fiscale ale României pentru a favoriza băncile

Guvernul Cioloș a falsificat datele fiscale ale României pentru a favoriza băncile

2 128

De ce este încarcerat Dragnea

Misterul găurii de zece miliarde de lei noi lăsată de guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș începe să fie elucidat. Tehnocrații au făcut o predicție ”eronată” privind încasările pe 2016, pentru ca cele zece miliarde să se evapore și astfel ratingul de țară al României să fie afectat, iar statul român să se împrumute mult mai scump de pe piața bancară. Mai exact, tehnocrații s-au jucat cu bugetul țară pentru a face pe plac băncilor internaționale care creditează România.

Tehnocrații au lăsat praf și pulbere în urmă. Liderul PSD, Liviu Dragnea susține că Guvernul Cioloș a lăsat o gaură de 10 miliarde de lei în buget și a dispus realizarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a-i trage la răspundere penală pe tehnocrați.

Din pacate Klaus Iohannis nu a cerut explicatii premierului Ciolos sau ministrului Anca Dragu pentru ce s-a intamplat la Finante la finalul anului. O sa le cer eu maine. Vom face o comisie parlamentara de ancheta pentru ca este ilegal ce s-a intamplat acolo. Au facut o rectificare pozitiva in noiembrie. Acum totul ne arata ca veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a mintit trebuie sa plateasca. Bugetul are o gaura de 10 miliarde de lei. Asta trebuia sa ceara presedintele. Vom cere noi insa aceste explicatii. I-am cerut ministrului de Finante sa faca o verificare clara in minister. Vom face o comisie de ancheta parlamentara imediat. Cinci persoane ar trebui sa fie chemate prioritar. Premierul, ministrul Finantelor, ministrul Fondurilor Europene, seful ANAF si presedintele Consiliului Fiscal. Sa iasa la iveala adevarul ultimelor zile din acest an si de ce s-a evitat si intarziat instalarea noului guvern”, a declarat Dragnea, conform romaniatv.net.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, vizat de viitoarea ancheta, îi raspunde ironic lui Dragnea precizând că ”i se rupe de anchetă” și că nu va veni la comisia de anchetă din Parlament.

„Dorel a ajuns la guvernare. Dorel calculeaza sa vada cit face tot ce a promis in campanie. Ii da cu virgula. Nu incape orice ar face. Dorel se enerveaza si explodeaza ceva cu tehnocrati, comisii de ancheta si sesiune extraordinara. Vaaai, tremuram. Dorele, probleme, ma?!”, a scris Ghinea pe Facebook.

Birourile permanente parlamentare reunite au aprobat marti solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, privind efectuarea unei anchete comune de comisiile de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului prin care sa fie verificate conditiile in care s-a realizat rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat din august si noiembrie 2016 de Guvernul din acea perioada, a anuntat marti secretarul Camerei Deputatilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

Senatorii si deputatii din comisiile de buget vor decide cine vor fi cei care vor fi chemati la audieri, intre acestia urmand sa se regaseasca si factori de decizie din fostul guvern.

Cioloș se apără printr-o postare pe facebook în care spune că nu există nicio gaură: Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de „gaură” ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Această „gaură” NU există. Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești. 

Analiști politici și financiari susțin că misterul găurii de zece miliarde de lei creată de tehnocrați este o ”eroare” inacceptabilă menită să favorizeze băncile. Mai pe românește, din cauza tehnocraților care au raportat cifre greșite privind încasările la bugetul de stat, rating-ul de țară al României va fi revizuit negativ și drept urmare, statul român se va împrumuta mult mai scump de pe piața bancară, adică de la băncile internaționale care vor oferi credite României, la dobânzi mult mai mari.

Așadar se confirmă încă odată faptul că Guvernul Cioloș a fost pus să facă jocurile oficialilor de la Bruxelles și sistemului bancar european, în detrimentul românilor.

Dacă informațiile se confirmă, fostul premier Dacian Cioloș și Ministrul de Finanțe, Anca Dragu, vor fi acuzați de subminarea economiei naționale, incompetență și îndeplinirea cu rea credință a atribuțiilor ministeriale.

COMENTARII

  1. O gaura de 10 miliarde a Guvernului Ciolos?
    E halucinant!!Va rog sa fiti mai explicit!!

  2. Concret,CAND si UNDE a facut Dragnea respectiva declaratie
    si cum s-a concretizat ancheta?? Nu trebuie sa stim?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.