Gunoiul de langa scoala

Gunoiul de langa scoala

0 68

?Cartierul Garcini nu este prea reprezentativ pentru orasul Sacele, fiind populat in mare majoritate de cetateni apartinand etniei rome. Case prapadite, multe construite illegal, lipsa canalizarii si alte asemenea.


Cu toate acestea acolo fiinteaza Scoala nr.5, cu elevii ei, mai buni sau mai slabi, ca peste tot.


Din nefericire, alaturi de scoala se afla o rapa in care tiganii isi arunca gunoaiele. Este o groapa de gunoi ilegala si nerecunoscuta ca atare, dar Primaria inchide toti ochii la aceasta ilegalitate si, devenind complice prin asta, trimite din timp in timp cate un bulldozer ca sa mai impinga putin gunoiul, ajuns pana langa curtea scolii, si sa niveleze locul. Dupa care, in scurt timp, mormanele se refac, poluand, mai ales pe timp calduros atmosfera din jur.


Este drept ca Primaria a proptit o pancarda pe acolo, pe care se poate citi ca este interzisa depozitarea gunoaielor. Dar ce te faci daca locuitorii cartierului ii trimit acolo, cu gunoiul, doar pe nestiutorii de carte?


Se cere o urgenta interventie a organelor in drept pentru rezolvarea acestei anomalii, devenita focar de infectie nu numai raportat la mediu, dar, mai ales, pentru copiii ce frecventeaza scoala de langa ilegalul depozit de gunoi.


?


Dan Bota? ?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.